aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το κυνήγησε μέχρι τέλους

Ομόνοια: Το κυνήγησε μέχρι τέλους

Αποστολή στη Βασιλεία: Κώστας Καλλής

Ήθελε, το πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα η Ομόνοια απέναντι στη Βασιλεία (1-3), για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Κόνφερενς Λιγκ. Το «τριφύλλι» στάθηκε ως ένα βαθμό καλά απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, που έδειξε με την εμφάνιση της πως ήταν τουλάχιστον μια ταχύτητα πιο μπροστά από την πρωταθλήτρια Κύπρου.

Η γηπεδούχος ομάδα πήρε το προβάδισμα με τον Μίλαρ στο 19′, ο Γκόμεθ ισοφάρισε προσωρινά με πέναλτι στο 27’ και ο Καμπράλ επίσης με πέναλτι στο 41′ έδωσε προβάδισμα στη Βασιλεία, που στο τέλος πέτυχε άλλο ένα με τον Ζεγκρόβα στο 88’. Ένα πέναλτι πολύ αυστηρό, για χέρι του Γκόμεθ που το είχε μαζέψει στο σώμα του. Πλέον, η Ομόνοια επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα και στο παιχνίδι της Δευτέρας με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο.

Άλλη κλάση η ελβετική ομάδα, έφθασε στη δεύτερη νίκη της στον όμιλο και βαδίζει χέρι – χέρι με την Καραμπάχ, έχοντας από επτά βαθμούς. Η Ομόνοια έμεινε στον ένα βαθμό (όπως και η Καϊράτ) και στην τελευταία θέση του ομίλου, γεγονός που έχει μειώσει αισθητά τις όποιες πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση κι ας απομένουν τρεις αγωνιστικές.

Ήταν η Ομόνοια που άρχισε καλύτερα τον αγώνα και σε δύο περιπτώσεις θέλησε να απειλήσει αλλά δεν τις βγήκαν οι φάσεις. Ακολούθως η Βασιλεία, με την ποιότητά της κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή, με τους ποδοσφαιριστές της να εναλλάσσουν εξαιρετικά και με ταχύτητα την μπάλα, έβαλε δύσκολα σε αρκετές περιπτώσεις στην «πράσινη» άμυνα. Στην πρώτη της ευκαιρία πήρε προβάδισμα με τον Μίλαρ (19’) και αφού πρώτα ο Κασάμι είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ουζόχο. Η Ομόνοια απάντησε άμεσα με πέναλτι του Γκόμεθ (27’), το οποίο κέρδισε ο Τσέποβιτς σε ανατροπή του από τον Τσέμερτ. Στη συνέχεια, η Ομόνοια αν και πιέστηκε και οι Ελβετοί είχαν κάποιες καλές στιγμές, με τον Ουζόχο να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε, ήλθε το πολύ αυστηρό πέναλτι της Στέφανι Φράπαρ για χέρι του Γκόμεθ. Ο Καμπράλ εκτέλεσε εύστοχα (41’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, που άρχισε με τέσσερις αλλαγές από τον Μπεργκ, η Ομόνοια δέχθηκε πίεση αλλά κράτησε. Η Βασιλεία είχε καλές στιγμές, με κορυφαία το σουτ του Παλάσιος στο οριζόντιο δοκάρι (85’) και τελικά ήλθε το γκολ του Ζεγκρόβα (88’) σε μια υποδειγματική αντεπίθεση. Από την άλλη, το «τριφύλλι» είχε τουλάχιστον τρεις σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ντούρις (53’, 87’) και Κακουλλη (76’, 90’) για την ισοφάριση. Ιδιαίτερα η πρώτη του νεαρού επιθετικού ήταν κλασσική και ακόμη θα απορεί και ο ίδιος πως χάθηκε.

Fonbet xorigos

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ