aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: To κοινό στοιχείο στις 12 νίκες πρωταθλήματος

Ομόνοια: To κοινό στοιχείο στις 12 νίκες πρωταθλήματος

TΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μην βρεθεί ομάδα πίσω στο σκορ απέναντι στην Ομόνοια… Οι 12 νίκες που πέτυχε έχουν κοινό χαρακτηριστικό, βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, στις 10 από τις 12 προηγήθηκε από το ημίχρονο. Στα άλλα δύο, που ήταν σε αγώνες ντέρμπι (με Απόλλωνα και Ανόρθωση), το γκολ ήλθε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στις δώδεκα νίκες της, η ομάδα του Μπέργκ δέχθηκε γκολ μόλις σε δύο αγώνες, ένα από τον Εθνικό και δύο από την ΑΕΚ. Οι άλλες δέκα ήταν με μηδέν παθητικό, ενώ πέτυχε 24 γκολ.

Άξιο αναφοράς, επίσης, το γεγονός ότι στα μισά παιχνίδια που η Ομόνοια έφθασε στην επιτυχία, το προβάδισμα έδωσε ο πρώτος της σκόρερ Ματ Ντέρμπισαϊρ. Ο Άγγλος επιθετικός, με το γκολ απέναντι στο Παραλίμνι έφθασε τα 12 στο πρωτάθλημα. Στα πέντε από τα δώδεκα παιχνίδια, το «τριφύλλι» ευτύχισε να σκοράρει στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ποιο είναι το συμπέρασμα βάσει των πιο πάνω; Το γρήγορο προβάδισμα επιτρέπει στην Ομόνοια να ελέγξει τον ρυθμό έχοντας καλή ψυχολογία. Παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, κάνει καλή διαχείριση, έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της. Επιπλέον, είναι ομάδα συμπαγής μεσοαμυντικά και δεν επιτρέπει στον αντίπαλό της να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος και δεν δέχεται εύκολα γκολ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διαθέτει την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος με 13 γκολ παθητικό σε 21 αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Σεργίδης στο «Goal.com.cy» για Λοΐζου: «Αν προσεχθεί θα αφήσει εποχή»

Εκεί που χρήζει βελτίωσης είναι όταν βρεθεί πίσω στο σκορ, αφού δεν μπορεί να βγάλει αντίδραση. Άντε να ισοφαρίσει… Είναι ένα θέμα για το «τριφύλλι», καθώς δεν πέτυχε ποτέ νίκη με ανατροπή. Φαίνεται να επηρεάζεται και ψυχολογικά και αγωνιστικά, δεν έχει τις λύσεις να αντιδράσει και αυτό έχει να κάνει ώς ένα βαθμό με την έλλειψη του εύκολου γκολ.

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΝΙΚΕΣ

Δόξα – Ομόνοια  0-2

(Ντέρμπισαϊρ 25’)

Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα  2-0

(Μαυρίας 24’)

Ομόνοια – Απόλλων 1-0

(Τιάγκο 50’)

Εθνικός – Ομόνοια 1-2

(Ντέρμπισαϊρ 6’)

Ομόνοια – ΑΕΛ 1-0

(Ντέρμπισαϊρ 3’)

Παραλίμνι – Ομόνοια 0-2

(Ντέρμπισαϊρ 9’)

Ομόνοια – Δόξα 2-0

(Μποτεάκ 19’)

Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια 0-3

(Ορτέγα 22’)

Ομόνοια – ΑΕΚ 3-2

(Γκόμεθ 5’)

Ομόνοια – Ανόρθωση 1-0

(Ντούρις 49’ αυτ.)

Ολυμπιακός – Ομόνοια 0-2

(Ντέρμπισαϊρ 21’)

Ομόνοια – Παραλίμνι 3-0

(Ντέρμπισαϊρ 6’)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ