aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Το καρέ που σκόραρε και σέρβιρε

Oμόνοια: Το καρέ που σκόραρε και σέρβιρε

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό πάει στο γήπεδο ο κόσμος. Την ίδια ώρα, όμως, η δημιουργία των γκολ έχει τη δική της χάρη, μάλιστα όταν είναι απόρροια ομαδικής προσπάθειας, με εξαιρετικές εναλλαγές της μπάλας. Η Ομόνοια ήδη πέτυχε τέτοια, με το πρώτο απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, με σκόρερ τον Χάρη Μαυρία, να ξεχωρίζει για την ώρα.

Οκτώ γκολ πέτυχε η Ομόνοια έως τώρα στο πρωτάθλημα, τα τρία προήλθαν από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και κορυφαίο των σεζόν 2016-17, 2017-18, Ματ Ντάρμπισαϊρ. Τα άλλα πέντε από τους Μποτεάκ, Μαυρία, Χριστοφή, Γκόμεθ και Τιάγκο. Τέσσερις από τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές και σε δημιουργία τερμάτων, γεγονός που τους κάνει να έχουν ξεχωρίσει στο ξεκίνημα της σεζόν. Πρόκειται για τους Ντάρμπισαϊρ, Γκόμεθ, Τιάγκο και Μποτεάκ.

Ας τα πάρουμε ένα – ένα. Ο Ντάρμπισαϊρ πέρα από τα τρία γκολ που πέτυχε, σέρβιρε άλλο ένα. Αυτό στο «ΑΕΚ Αρένα», όταν ο Γκόμεθ με κοντινό πλασέ προ κενής εστίας έκανε την ανατροπή για την Ομόνοια. Ο Ισπανός όμως, έχει να λέει και για δύο ασίστ. Η πρώτη ήταν στο παρθενικό γκολ της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα απέναντι στη Δόξα. Στην προκειμένη περίπτωση αντιστράφηκαν οι ρόλοι αφού σέρβιρε τον Ντάρμπισαϊρ που με εξαιρετική κεφαλιά σκόραρε. Η δεύτερη ήταν και πάλι για τον Άγγλο, μετά από κόρνερ, στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο αγώνας δρόμου του Γκόμες και το… παράθυρο των μετεγγραφών

Ο Τιάγκο, ο τρίτος της παρέας, σκόραρε το «χρυσό» γκολ απέναντι στον Απόλλωνα, ενώ έδωσε και δύο ασίστ. Η πρώτη ήταν στον Χριστοφή στο ματς με την ΑΕΚ και η δεύτερη στο τελευταίο γκολ που πέτυχε ο Ντάρμπισαϊρ στην Πάφο. Πάμε και στον τέταρτο, που συμπληρώνει το καρέ, τον Έρικ Μποτεάκ. Είδε δίκτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην πρεμιέρα αλλά έδωσε και την ασίστ στον Μαυρία στο πιο όμορφο γκολ από τα οκτώ της Ομόνοιας και ένα από τα καλύτερα έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Σημαντική η συνεισφορά και των τεσσάρων, από τους οποίους ο Μπεργκ αναμένει ανάλογη συνέχεια. Γι’ αυτό που ξεχώρισε η Ομόνοια στα πρώτα ματς, ήταν η ομαδικότητα και οι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας στην επίθεση και διάσπασε όλες τις αντίπαλες άμυνες. Είδε δίκτυα και στα πέντε παιχνίδια, με τα έξι απ’ αυτά να ήταν απόρροια του ομαδικού πνεύματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ