aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το γυαλισμένο μάτι και το επαναλαμβανόμενο κτύπημα της «κόμπρας»

Ομόνοια: Το γυαλισμένο μάτι και το επαναλαμβανόμενο κτύπημα της «κόμπρας»

Σωφρόνης Αυγουστή και Ανδρέας Δημητρίου είπαν το αυτονόητο στο τέλος του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Τι; Ότι η ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι «αιωνίων» δεν ικανοποιεί κανέναν στην Ομόνοια. Άλλωστε, οι δύο χαμένοι βαθμοί μείωσαν ακόμα περισσότερο τις (έτσι κι αλλιώς λιγοστές) πιθανότητες των πρασίνων για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μέσω του πρωταθλήματος.

Όμως, η αίσθηση που αφήνει ο αγώνας της πρεμιέρας της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος είναι θετική για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Η Ομόνοια παραβίασε τρεις φορές την εστία της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος, όμως πανηγύρισε μόνο μία, καθώς ακυρώθηκαν τα γκολ των Κακουλλή (για φάουλ στον Καρώ) και Λοΐζου (οφσάιντ).

Οι πράσινοι όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από το γκολ του Κρέσπο λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά πείσμωσαν και όσο κυλούσε ο χρόνος στο δεύτερο ημίχρονο τόσο πιο έντονα έψαχναν την ισοφάριση. Η επιμονή του «τριφυλλιού» έφερε καρπούς με το πρώτο γκολ της καριέρας του Νικόλα Παναγιώτου σε αγώνα πρωταθλήματος. Δικαίωση για τον Κύπριο κεντρικό αμυντικό, καθώς ήταν στον «πάγο» πριν τον ερχομό του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος τον καθιέρωσε στο αρχικό σχήμα.

Η Ομόνοια άρχισε τη διαδικασία των πλέι οφ με… γυαλισμένο το μάτι και διέψευσε όσους εκτίμησαν πως δεν θα είχε την απαιτούμενη ένταση και επιθυμία για νίκη, εξαιτίας της βαθμολογικής της θέσης. Στόχος του Αυγουστή είναι μέσω των αγώνων που ακολουθούν να κρατά σε εγρήγορση την ομάδα του και να βελτιώνει τις αδυναμίες της, ώστε να παρουσιάζεται διεκδικητική στα παιχνίδια του κυπέλλου, που θα καθορίσουν το πρόσημο της σεζόν.

Στα αξιοσημείωτα για την Ομόνοια καταγράφεται το γεγονός πως για τρίτο διαδοχικό ματς κτυπάει σαν «κόμπρα» με γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων της, κάτι που αποδεικνύει τη μαχητικότητα της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή. Στον επαναληπτικό προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ ο Μπεζούς είχε σκοράρει στο 90’+7 και χάρισε το εισιτήριο της πρόκρισης στο «τριφύλλι», κόντρα στην Καρμιώτισσα ο Γιούστε με κεφαλιά υπέγραψε το «διπλό» στο Τσίρειο και στην πρεμιέρα των πλέι οφ ο Παναγιώτου τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενηνταλέπτου ισοφάρισε το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ