aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το «Goal» ανοίγει τον φάκελο… Οπαλένιτσα!

Ομόνοια: Το «Goal» ανοίγει τον φάκελο… Οπαλένιτσα!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πολωνία… τέλος για την Ομόνοια. Οι προπονήσεις στην Οπαλένιτσα ολοκληρώνονται σήμερα και άπαντες στο «τριφύλλι» θα ετοιμάσουν βαλίτσες, αφού ξημερώματα Τρίτης είναι προγραμματισμένη η επιστροφή στην Κύπρο. Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 13 ολόκληρες ημέρες έμειναν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Remes» οι πράσινοι, όπου δούλεψαν σκληρά με διπλές προπονήσεις, έδωσαν φιλικά παιχνίδια και έβαλαν τις βάσεις για τη νέα Ομόνοια. Mε αφορμή και τη διεξαγωγή του τελευταίου τεστ επί πολωνικού εδάφους κόντρα στον Πανιώνιο, ανοίγουμε τον φάκελο… Οπαλένιτσα.

Διαβάστε επίσης: «Αίλουρος» ο Μεχίας

Το «Goal»… μάζεψε τα αγωνιστικά λεπτά που πήραν οι ποδοσφαιριστές του Χουάν Κάρλος Ολίβα στα τέσσερα φιλικά παιχνίδια στην Πολωνία, όπου είδαμε την Ομόνοια να παρατάσσεται με διαφορετικές ενδεκάδες και συστήματα. Κάποιος αγωνίστηκε λιγότερο, κάποιος περισσότερο, είτε για λόγους τακτικής και δοκιμών, είτε λόγω τραυματισμού, είτε καθυστερημένης ενσωμάτωσης στο ρόστερ. Κανένας παίκτης όμως δεν έχει το απόλυτο των συμμετοχών σε σύνολο λεπτών (360), ενώ μόνο δώδεκα έχουν αγωνιστεί και στα τέσσερα τεστ είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή. Την πρωτιά κατέχουν οι «παλιοί» Σοάρες, Ντάρμπισαϊρ, Βύντρα και Τζαΐλσον και μετά ακολουθούν οι νεοφερμένοι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια – Πανιώνιος… οι καλύτερες στιγμές σε βίντεο!

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, από τον χρόνο συμμετοχής που δόθηκε στους παίκτες στην Πολωνία, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σε ό,τι αφορά τους έντεκα που θα αποτελέσουν τους εκλεκτούς του Χουάν Κάρλος Ολίβα ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό αναμένεται να γίνει στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, που θα διεξαχθεί στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: «Box to Box» ανεξαρτήτου εθνικότητας

Το πρόγραμμα σε πάτρια εδάφη περιλαμβάνει επίσης τέσσερα φιλικά τεστ κόντρα σε Παναθηναϊκό (5/8 ΓΣΠ), Παραλίμνι (8/8 «Τάσος Μάρκου»), Νέα Σαλαμίνα (12/8 ΓΣΖ) και ΑΕΛ (18/8 Τσίρειο), μέσα από τα οποία ο Ανδαλουσιανός τεχνικός θα μπορέσει να μοντάρει την ομάδα, να δουλέψει στα λάθη που εντόπισε και κυρίως να κατασταλάξει σε αυτούς που θα στηριχθεί στα επίσημα ματς. Πάντως, βάσει του ρόστερ που διαθέτει φέτος η Ομόνοια, ο συναγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι μεγάλος.

Διαβάστε επίσης: Πίστωση χρόνου στη «νέα» Ομόνοια!

Σε ό,τι αφορά στη φιλοσοφία του Χουάν Κάρλος Ολίβα, είναι ολοφάνερο πως ο 53χρονος τεχνικός θέλει μια ομάδα που να έχει σωστή κυκλοφορία της μπάλας και να επιτίθεται βγάζοντας συγκεκριμένους αυτοματισμούς, ενώ όταν τη χάνει να αμύνεται μαζικά και να πρεσάρει ψηλά όταν την έχει ο αντίπαλος στην κατοχή του. Έχει γίνει καλή δουλειά στις στατικές φάσεις, ιδιαίτερα όταν η ομάδα βρίσκεται σε θέση άμυνας, ενώ δημιουργικά επιθυμεί να γίνονται επιθέσεις τόσο από τον άξονα όσο και από τα «φτερά» για να φτάσει η μπάλα στον σέντερ φορ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ