aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το επίπεδο και η ευθύνη

Ομόνοια: Το επίπεδο και η ευθύνη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεν έγινε η Ομόνοια υπερδύναμη από τη μια στιγμή στην άλλη. Και ούτε υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σ’ έναν όμιλο στον οποίο είναι το αουτσάιντερ. Ωστόσο, όταν στην εξέλιξη ενός αγώνα διαφαίνεται βάσει της δικής της παρουσίας και σε συνδυασμό με αυτήν του αντιπάλου της, ότι μπορεί να κυνηγήσει το καλύτερο, δεν μπορεί να αφήνει τις πιθανότητές της να πηγαίνουν χαμένες.

Αυτό έκανε η Ομόνοια στα πρώτα δύο παιχνίδια του ομίλου, τόσο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όπου μπορούσε ακόμη και τη νίκη, όσο και προχθές με την Αϊντχόφεν, τουλάχιστον να μην χάσει. Και παρά τη διαφορά δυναμικότητας και επιπέδου, που υπάρχει είτε λίγο είτε πολύ απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, όπως φάνηκε το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αυτές έκαναν τη διαφορά.

Στην Τούμπα είχε τις δικές της καλές ευκαιρίες, ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε και γενικότερα δεν πίστεψε όσο θα έπρεπε. Στο ΓΣΠ απέναντι στους Ολλανδούς, είχε και πάλι τις καλές στιγμές της και τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, με τον Ντούρις κυρίως να απογοητεύει εκ νέου. Παράλληλα, η ευθύνη βαραίνει σε μεγάλο βαθμό και τον προπονητή της. Ενώ η ομάδα έδειχνε σημάδια κόπωσης όσο κυλούσε ο χρόνος, ο Μπεργκ άργησε πολύ να προβεί σε αλλαγές. Μετά το 80’ έγιναν οι δύο πρώτες, η τρίτη στις καθυστερήσεις κι ενώ η Ομόνοια δέχθηκε το δεύτερο γκολ. Και δεν μπορεί να προβάλλει ως δικαιολογία για το δεύτερο γκολ της ολλανδικής ομάδας το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε η πραγματοποίηση της αλλαγής. Σ’ ένα ματς όπου δικαιούται πέντε αλλαγές!

Από τη στιγμή που προηγουμένως έστειλε με διάφορους τρόπους το μήνυμα ότι υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, τότε οι αλλαγές φάνταζαν αναγκαίες. Η Αϊντχόφεν στο τελευταίο τέταρτο κυρίως άσκησε πίεση και έψαχνε το δεύτερο γκολ και οι παίκτες της Ομόνοιας έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Ο Φαμπιάνο τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις είπε «όχι» με εντυπωσιακές επεμβάσεις, όμως στην τρίτη, στην τελευταία φάση του αγώνα ήταν αδύνατο να κάνει το ίδιο.

«Είναι και τα δύο. Η ποιότητα του αντιπάλου είναι μεγάλη και το γνωρίζαμε. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά στα τελευταία στάδια του αγώνα μάς πίεσαν πολύ και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα όπως θα θέλαμε. Υπήρχε μεγάλη πίεση, ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να πετύχουν το γκολ», είναι η θέση του Λέσγιακς ως προς το εάν είναι η κούραση ή η ποιότητα του αντιπάλου που επηρέασε στο τέλος.

Πλέον, στην Ομόνοια επικεντρώθηκαν εκ νέου στο πρωτάθλημα και δη στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Δύσκολο παιχνίδι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έδειξε πως έχει δυνατότητες. Ο Μπεργκ θα προβεί σε κάποιες αλλαγές, αλλά όχι και πάλι σε… βαθύ ροτέισιον, το οποίο στοίχισε την προηγούμενη αγωνιστική. Άλλωστε, όπως ο ίδιος τόνισε, προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ