aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το… εννιάρι της ελπίδας

Ομόνοια: Το… εννιάρι της ελπίδας

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με τους ξένους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν από την Ομόνοια, είτε διατηρούν συμβόλαιό και γίνεται προσπάθεια να τερματιστεί είτε ολοκληρώνεται τέλος Μαΐου, οι κενωθείσες θέσεις για τον Κατάλογο ξένων/κοινοτικών θα φθάσουν τουλάχιστον τις εννιά. «Παίζει» να φθάσουν και τις δέκα, με τον Μάρκο Μότα να μη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες παραμονής στην ομάδα, παρόλο που και με αυτόν θα πρέπει να βρεθεί τρόπος τερματισμού του συμβολαίου του. Και είναι ιδιαίτερα υψηλό. Εφόσον ο Μότα ακολουθήσει τους Λόρα, Βύντρα, Σοάρες, Ατζαγκούν, Λοέ, Γκαφούρ, Εντρένα, Ζίβετς και Μεχίας, από το υφιστάμενο ρόστερ αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο συνεχίζουν οι Γκόμες, Μαυρίας, Κολοβός, Ντάρμπισαϊρ, Ραμίρες. Μόλις πέντε ποδοσφαιριστές που παίρνουν θέση στον Κατάλογο ξένων/κοινοτικών, με την Ομόνοια να έχει δέκα ανοιχτές θέσεις.

Από τη στιγμή που ο Τιάγκο υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους πράσινους και απομένει η ανακοίνωση, άλλες εννέα θέσεις αναζητούν τους κατόχους τους. Ξεκάθαρο ότι σε άλλη μια σεζόν θα γίνουν αρκετές μετεγγραφές. Μπορεί να μη φθάσουν τον αριθμό προηγούμενων σεζόν, όμως και πάλι θα είναι πολλές αν αναλογιστούμε πως μπορεί να γίνει κίνηση και για ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών, που θα πάρουν θέση στον Κατάλογο Β. Αυτή τη στιγμή σ’ αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται οι Μανρίκε και Μόντες.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Ρομπέρζ και η επιθυμία που εξαρτάται από τον Απόλλωνα

Ο Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του θα ψάξουν το… εννιάρι της ελπίδας. Ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν την Ομόνοια στον δρόμο των επιτυχιών. Οι θέσεις που θα καλυφθούν σίγουρα είναι οι ακόλουθες: τερματοφύλακα, δύο στόπερ, αριστερού μπακ, ανασταλτικού μέσου, επιτελικού μέσου, επιθετικός, εξτρέμ και δεξιού μπακ (με πιθανή αποχώρηση του Μότα). Αποκτήθηκε και ο Τιάγκο που καλύπτει θέσεις στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Σιγήν ιχθύος για προπονητή

Στόχος, οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν, αν όχι όλοι αλλά οι πλείστοι να είναι προσωπικότητες, να έχουν περάσει από ομάδες με απαιτήσεις και πρωταγωνιστική πορεία. Επίσης, να συνδυάζουν ποιότητα και εμπειρία, στοιχεία απαραίτητα για να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της Ομόνοιας. Ο Λάρκου γνωρίζει τι πραγματικά χρειάζεται η ομάδα και θα θελήσει να την εμβολιάσει με στοιχεία που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας. Άλλωστε, είναι και γι’ αυτόν μεγάλο στοίχημα να πετύχει στις επιλογές των ποδοσφαιριστών, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προκάτοχοί του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ