aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το διπλό «κλειδί» των πρασίνων

Ομόνοια: Το διπλό «κλειδί» των πρασίνων

Δεν κρατεί ένα, αλλά δύο «κλειδιά» η Ομόνοια για την εξασφάλιση συμμετοχής στη φάση των ομίλων καθώς, η νέα τάξη πραγμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη δημιουργία του Κόνφερενς Λιγκ είναι σαφώς ευνοϊκή για του πράσινους. Είτε δηλαδή στο Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο συνεχίζει μετά τον αποκλεισμό της από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2ος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ), είτε στον νεοσύστατο θεσμό.

Εννοείται ότι θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Φλόρα Ταλίν και να περάσει στον προθάλαμο των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, ωστόσο ακόμα και στο απευκταίο σενάριο αποκλεισμού από τους Εσθονούς, θα έχει άλλη μία εξίσου μεγάλη ευκαιρία στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Διότι οι πιθανοί αντίπαλοι σε αυτή την περίπτωση σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν τους πράσινους.

Το «τριφύλλι» θα τοποθετηθεί ανάμεσα στους ισχυρούς στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

Η Ομόνοια, λοιπόν, έχει δύο ευκαιρίες για να εξασφαλίσει θέση τουλάχιστον στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, με ομάδες που στη χειρότερη περίπτωση είναι πάνω-κάτω ισοδύναμές της. Όσο και αν είναι ποδόσφαιρο και όλα γίνονται, όσο και αν σίγουρα δεν μπορείς να βλέπεις αφ’ υψηλού αντιπάλους στην Ευρώπη, θα είναι σαφώς αποτυχία εάν δεν συνεχιστεί το ταξίδι της μετά τον Αύγουστο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ