aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το… deja vu έδωσε τη «συνταγή» στον Ολίβα

Ομόνοια: Το… deja vu έδωσε τη «συνταγή» στον Ολίβα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η αναμέτρηση της Ομόνοιας με αντίπαλο την ΕΝΠ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έχει πολλές ομοιότητες μ’ εκείνην της πρεμιέρας κόντρα στην Αλκή. Δεν είναι μόνο το σκορ που ήταν το ίδιο, αλλά γενικά και η εικόνα της ομάδας. Και στα δύο παιχνίδια οι πράσινοι ήταν καταφανώς ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν κάλλιστα να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη από το ημίχρονο.

Αντ’ αυτού δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν την υπεροχή τους και «επέλεξαν» να παίξουν με τη… φωτιά, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος που πίεσε και τους έβαλε δύσκολα. Τόσο κόντρα στην «Αθάνατη» όσο και με τους «βυσσινί» η αγωνία των παικτών, της τεχνικής ηγεσίας, της διοίκησης αλλά και του κόσμου είχε χτυπήσει κόκκινο μέχρι να ακουστεί το τελικό σφύριγμα και η Ομόνοια να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Χουάν Κάρλος Ολίβα είδε τι χρειάζεται η ομάδα του για να βελτιωθεί και πού παρουσιάζονται αδυναμίες. Το δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα με το Παραλίμνι, ότι δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα είδε και πως η ομάδα του χρειάζεται ακόμη δουλειά για να καλυτερέψει και να μην υπάρχουν κενά διαστήματα στο παιχνίδι της. Τη… συνταγή την έχει λοιπόν ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, το θέμα είναι να την εφαρμόσει και να πετύχει.

Το θετικό, πάντως, είναι πως όσο οι αδυναμίες δεν στοιχίζουν βαθμολογικά, ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ των «τριφυλλοφόρων». Η σταδιακή βελτίωση είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να φαίνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα «δέσουν» οι (παλιοί και νέοι) παίκτες μεταξύ τους, ειδικά τώρα που ακολουθούν δύσκολοι και απαιτητικοί αγώνες. Σίγουρα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα μέχρι να σταθεροποιηθεί η απόδοση της ομάδας και να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ