aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το δεύτερο θέλει να ’ναι αλλιώς…

Ομόνοια: Το δεύτερο θέλει να ’ναι αλλιώς…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο πρώτο ντέρμπι το αποτέλεσμα για την Ομόνοια ήταν αρνητικό, ήττα από την ΑΕΚ, παρά τις θετικές εντυπώσεις που άφησε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Καπάκι για τους πράσινους νέο ντέρμπι, αυτή τη φορά με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Στην έδρα τους, μπροστά στον κόσμο τους και θέλουν να είναι αλλιώς. Δηλαδή, να κερδίσουν τις εντυπώσεις και πάλι, αλλά να τις συνδυάσουν και με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η αποστολή του «τριφυλλιού» είναι δύσκολη, όμως οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα ξεχωρίζουν και ο Ολίβα και οι ποδοσφαιριστές του θα θελήσουν στο σημερινό ματς να κερδίσουν πολύ περισσότερα από τρεις βαθμούς. Στο ΓΣΠ η Ομόνοια μετρά δύο στα δύο και θα θελήσει να τριτώσει το καλό, να διατηρήσει το απόλυτο των βαθμών και να αφήσει μια και καλή πίσω της το ατυχές αποτέλεσμα με την ΑΕΚ.

Η αποτελεσματικότητα είναι κάτι που έλειψε από τους πράσινους και για να ελπίζουν σε κάτι καλό απέναντι στον Απόλλωνα, θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους. Την ίδια ώρα, δίνοντας συνέχεια στην καλή αμυντική συμπεριφορά, τη συγκέντρωση και την υπομονή στο παιχνίδι τους, θα βρεθούν πιο κοντά στον στόχο τους. Ο Απόλλων είναι μια επιθετική ομάδα, ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν βρει ανοιχτούς χώρους και αυτό είναι κάτι που έχουν υπ’ όψιν τους τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι που θα επιδιώξουν να περιορίσουν αλλά και να επιβάλουν τον ρυθμό που αυτοί θέλουν, με τον Ολίβα να το επισημαίνει πολλές φορές: «Είμαστε η Ομόνοια, πρέπει να έχουμε τη δική μας ταυτότητα».

Οι φίλοι της Ομόνοιας αναμένεται να ξεπεράσουν τις 8.000, ενώ δεν θα είναι έκπληξη να πλησιάσουν και τις 10.000.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ