aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το άλλο πρόσωπο του Μπεργκ

Ομόνοια: Το άλλο πρόσωπο του Μπεργκ

Τη γρηγορότερη αλλαγή του, για αγωνιστικούς λόγους, πραγματοποίησε στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός τεχνικός είχε πολλά παράπονα από τον Ιγιάγι Ατιέμγουεν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, κυρίως για το γεγονός πως δεν ανταποκρινόταν στα αμυντικά του καθήκοντα.

Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Nιγηριανός επιθετικός είχε την ευθύνη να μαρκάρει τον Χάρη Μαυρία, όταν ο Ελλαδίτης δεξιός μπακ προωθείτο. Η αριστερή πλευρά της Ομόνοιας ήταν ευάλωτη με τον Απόλλωνα να επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την κάκιστη ανασταλτική συμπεριφορά του Ατιέμγουεν. Ο Μπεργκ αφού παρατήρησε δυο – τρεις φορές τον ποδοσφαιριστή του και δεν διαπίστωσε βελτίωση, έδειξε το άλλο του πρόσωπο. Αμέσως έδωσε εντολή στον Λοΐζου να περάσει στο γήπεδο από το 38’ και άφησε εκτεθειμένο τον Νιγηριανό.

Η απογοήτευση του Ατιέμγουεν κατά τη διάρκεια της αλλαγής και ο μονόλογος του δεν ενόχλησαν τον Μπεργκ. Αντίθετα, ο Νορβηγός χαρακτήρισε φυσιολογική την αντίδρασή του. Όχι, όμως η ενέργειά του να κλωτσήσει το μπουκάλι. Μάλιστα, ο τεχνικός της Ομόνοιας καταδίκασε τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή του, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μας αρέσει να κάνουμε αλλαγές τόσο νωρίς. Ήμασταν μπροστά στο σκορ, είχαμε πρόβλημα αμυντικά, θέλαμε καλύτερη ισορροπία και γι’ αυτό έκανα την αλλαγή. Οι παίκτες απογοητεύονται όταν γίνονται αλλαγή. Είναι φυσιολογικό, δείχνει ότι ενδιαφέρονται. Πρέπει να προσπαθούμε να συγκρατούμαστε, ήταν αχρείαστη η ενέργεια με το μπουκάλι. Πρέπει να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση», ήταν η σχετική τοποθέτηση του Νορβηγού προπονητή.

Ο 25χρονος επιθετικός δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να δικαιώσει τον Μπεργκ και την ομάδα προγραμματισμού της Ομόνοιας για την επιλογή τους να τον φέρουν στο «Ηλίας Πούλλος». Σε εννέα συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε ένα γκολ (κόντρα στην Αντβέρπ με πέναλτι) και παρά την ταχύτητά του δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει ουσιαστικά το «τριφύλλι». Το κατά πόσο τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα θα λειτουργήσουν θετικά ή αρνητικά για το μέλλον του στην Ομόνοια θα το δείξει το προσεχές μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ