aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το αήττητο σερί που δείχνει τίτλο!

Ομόνοια: Το αήττητο σερί που δείχνει τίτλο!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ακριβώς τρεις μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Ομόνοια γνώρισε την ήττα. Ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2020, όταν έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» (1-2), σ’ ένα ματς όπου σύμφωνα με την παρουσία των δύο ομάδων η Ομόνοια άξιζε τη νίκη. Ωστόσο, η δυστοκία στο σκοράρισμα στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο είχε επιβληθεί πλήρως και μια αδράνεια στην άμυνα τής στέρησαν έστω και τον βαθμό.

Από τότε μεσολάβησαν 16 αγώνες, 12η – 26η αγωνιστική και ο εξ αναβολής αγώνας με τον Απόλλωνα. Σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων, η Ομόνοια μέτρησε 12 νίκες και 4 ισοπαλίες. Έκανε ένα δυνατό ντεμαράζ και από την 7η θέση (με 18 βαθμούς) βρίσκεται στην κορυφή (με 56 βαθμούς) και εκεί θα επιδιώξει να μείνει μέχρι τέλους. Τέτοιο αήττητο σερί η Ομόνοια έχει να μετρήσει από την περίοδο 2009-10 που κατέκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα. Μάλιστα και τότε σε 16 αγώνες είχε απολογισμό 12 νίκες και 4 ισοπαλίες, με τη διαφορά ότι ήταν από τη 17η έως την 32η και τελευταία αγωνιστική. Οιωνός τίτλου για τους πράσινους; Από τους ίδιους εξαρτάται από τη στιγμή που βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το «τριφύλλι» επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με το στενό 1-0, αλλά χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα, με τη διαφορά ποιότητας να είναι εμφανής. Μπορούσε να φθάσει και σε μεγαλύτερο σκορ εάν οι επιθετικοί του είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, ενώ κράτησε με ευκολία το προβάδισμά του. Έφθασε σε δύο νίκες στην α’ φάση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-99, δηλαδή πριν από 22 χρόνια. Είναι κι αυτό άλλη μια επιβεβαίωση ότι γύρισε ο τροχός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ