aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το «αιώνιο» ντέρμπι και οι προκλήσεις του

Ομόνοια: Το «αιώνιο» ντέρμπι και οι προκλήσεις του

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο επαναληπτικός με τη Δόξα μπήκε για λίγες μέρες στον «πάγο» αφού προηγείται το «αιώνιο» ντέρμπι. Πρόκειται για ματς πρωταθλήματος και στην Ομόνοια θέλουν να διαχωρίσουν τον θεσμό του Κυπέλλου, σε μια προσπάθεια αποφόρτισης της ομάδας μετά την ήττα από τη Δόξα. Γι’ αυτό πέρα από τις επισημάνσεις του προπονητή για το τι πήγε στραβά προχθές και τη δουλειά στις προπονήσεις για βελτίωση σε τομείς που υστέρησε η ομάδα, καμιά αναφορά στο ματς που προηγήθηκε. Το βλέμμα βρίσκεται επικεντρωμένο στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, του οποίου οι προκλήσεις είναι πολλές για την Ομόνοια. Στόχος της είναι να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό, ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή της που ομολογουμένως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Mε σημαντικές απουσίες στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ

Ποιες είναι οι προκλήσεις στις οποίες η Ομόνοια θα θελήσει να πει «ναι»; 1. Πρωτίστως, για να δώσει συνέχεια στην αντεπίθεσή της για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. 2. Επιβεβαίωση της αλλαγής που παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο, με τον Πέτεφ στον πάγκο της, αφήνοντας το προχθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα ως μια παρένθεση. 3. Να βάλει ένα τέλος στην αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί την τελευταία πενταετία με τον «αιώνιο» αντίπαλο, αγνοώντας τη νίκη από τις 6 Απριλίου 2013. 4. Το γόητρο, που έχει πληγωθεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια. 5. Τόνωση του ηθικού ομάδας και κόσμου ενόψει του καθοριστικού επαναληπτικού αγώνα με τη Δόξα και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: Με τον Τζεβίζοφ πρωταγωνιστή κέρδισε 5-2 τον ΑΠΟΕΛ

Η προετοιμασία των πρασίνων ολοκληρώθηκε με απογευματινή προπόνηση στο «Ηλίας Πούλλος». Ο Πέτεφ δούλεψε και σήμερα στην τακτική, μεταφέροντας τα «θέλω» του στους ποδοσφαιριστές. Το αποτέλεσμα του αυριανού ματς δεν θα κρίνει τίποτα, όμως σε περίπτωση που είναι νικηφόρο τα επακόλουθά του, πέρα από τους βαθμούς, θα είναι πολλά και θετικά.

Διαβάστε επίσης: Ο Μαντούρο για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (pic)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ