aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Το 64.7% των «ταυρομάχων»

Oμόνοια: Το 64.7% των «ταυρομάχων»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τον εμπιστεύθηκε ο Σταύρος Παπασταύρου και αυτός προσδοκεί να τον δικαιώσει. Δύσκολο το εγχείρημα για τον Άνχελ Γκόμεθ αφού κλήθηκε να στελεχώσει από το μηδέν μια ομάδα που υπέφερε τα τελευταία χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις 17 μετεγγραφές. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, νεαρός σε ηλικία (42 χρονών), θεώρησε τεράστια πρόκληση την Ομόνοια και για πρώτη φορά βγήκε εκτός της πατρίδας του. Το γεγονός ότι, θα «έχτιζε» την ομάδα από την αρχή δεν τον φόβισε καθόλου και το έχει υπογραμμίσει σε δηλώσεις του. Πιστεύει στον εαυτό του και αναμένει κι αυτός ότι, οι επιλογές του θα τον δικαιώσουν, θα αποτελέσουν μια βάση για να επανέλθει η Ομόνοια στο προσκήνιο και θα μονιμοποιηθεί εκ νέου στα ψηλά και θα επιστρέψει στους τίτλους.

Ο Άνχελ Γκόμεθ, βάσει των επιλογών που έκανε, έδειξε να πήρε τον δρόμο που θα είναι πιο εύκολο να βγάλει την Ομόνοια στη λεωφόρο των επιτυχιών. Έντυσε στα πράσινα 17 νέους ποδοσφαιριστές, με τους έντεκα απ’ αυτούς να είναι, είτε Ισπανοί είτε να είχαν πέρασμα από την Ισπανία. Τι σημαίνει αυτό; Έχει πλήρη άποψη για την αξία τους, με το ρίσκο να είναι περιορισμένο. Οι επτά είναι συμπατριώτες του (Μεχίας, Μανρίκε, Λόπεθ, Μόντες, Γκόμεθ, Εντρένα, Λόρα) και τέσσερις που πέρασαν από τα ισπανικά γήπεδα (Μότα, Γκαφούρ, Αλμπίν, Λοέ). Ποσοστό 64.7% από το σύνολο των μετεγγραφών.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η απόκτηση του Λόρα «κρύβει» κάτι παραπάνω!

Οι υπόλοιποι έξι (Πρτσε, Ενρίκες, Γκρίνιτζ, Ζίβετς, Ραμίρες, Κούσουλος), ποσοστό 35.3%, δεν αγωνίστηκαν στην Ισπανία όμως ο Γκόμεθ έχει… μάτια και εκτός της πατρίδας του και τους εμπιστεύθηκε. Ποδοσφαιριστές με καλό βιογραφικό και άλλοι νεαροί και υποσχόμενοι. Όσο για τον Κούσουλο, δεν τον πήρε γιατί απλώς του υποδείχθηκε ως μια καλή επιλογή αλλά πρώτα τον πέρασε από κόσκινο και έκρινε πως είναι μια αξιόλογη περίπτωση, με παρόν και μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: O κίνδυνος με τον Μάρκο Μότα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ