aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: To 10άρι στο δοκάρι; Δεν έτυχε, πέτυχε!

Ομόνοια: To 10άρι στο δοκάρι; Δεν έτυχε, πέτυχε!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Χιλιοειπωμένο, αλλά κάθε βδομάδα επίκαιρο. Ο Τιάγκο Φερέιρα αποδεικνύεται λίρα εκατό για την Ομόνοια. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποτελεί μία από τις πιο φθηνές (αν όχι την πιο φθηνή) μετεγγραφή του καλοκαιριού για τους πράσινους, όμως είναι μακράν του δεύτερου ο πιο σταθερός σε απόδοση ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Καθιερώθηκε στη θέση του επιτελικού μέσου, με εξαίρεση τον αγώνα κόντρα στην Πάφος FC στον οποίο ο Χένινγκ Μπεργκ τον χρησιμοποίησε στη θέση του δεξιού εξτρέμ και ίσως αυτός να ήταν και ένας από τους λόγους που η Ομόνοια έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής ήταν εκ των διακριθέντων της Ομόνοιας και στο ισόπαλο 0-0 ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Μαζί με τον εντυπωσιακό (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) Λέσγιακς και τον νεοφερμένο Φαμπιάνο ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Μπεργκ με τον Τιάγκο να κερδίζει στα… σημεία τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης, καθώς πέραν του δημιουργικού τομέα πιστώθηκε δύο αποκρούσεις στη γραμμή τέρματος.

Δείτε τις δύο φάσεις στο 3:22 και στο 5:57 του βίντεο που ακολουθεί

Στο 30’ μετά από κεφαλιά του Σαντίκ έδιωξε την μπάλα προ της γραμμής τέρματος αφού ήταν τοποθετημένος στο αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνο στην εκτέλεση κόρνερ της Ανόρθωσης, ενώ στο 81’ έκανε το ίδιο έπειτα από κεφαλιά του Ντούρις, αφού ήταν τοποθετημένος στο δεξί δοκάρι του συμπατριώτη του πορτιέρε. Ανατρέξαμε σε προηγούμενες αναμετρήσεις της Ομόνοιας για να διαπιστώσουμε εάν ο Τιάγκο ήταν πάντα τοποθετημένος στη συγκεκριμένη θέση και με τον Ουζόχο στο τέρμα. Η διαπίστωση είναι πως ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος από την αρχή του πρωταθλήματος τοποθετείται στο αντίθετο δοκάρι όταν ο αντίπαλος κερδίζει κόρνερ και ενίοτε ο Μαυρίας στο δοκάρι της πλευράς που εκτελείται το κόρνερ.

Η εντολή του Μπεργκ, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη. «Το δεκάρι στο δοκάρι!». Κάτι σπάνιο, καθώς συνήθως την εντολή αυτή λαμβάνουν οι ακραίοι αμυντικοί, λόγω ύψους, όμως ο Λέσγιακς έχει εντολή να μαρκάρει αντίπαλο, αφού αν και μπακ είναι αρκετά ψηλός.

Στην πιο κάτω εικόνα, στο παιχνίδι με την Πάφος FC για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος σε εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων ο Τιάγκο ήταν ξανά στο… πίσω δοκάρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ