aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Της πρεμιέρας τα καλά…

Ομόνοια: Της πρεμιέρας τα καλά…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι πρεμιέρες είθισται να κρύβουν παγίδες και εκπλήξεις. Για την Ομόνοια άλλη μια σεζόν δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο, αντιθέτως έφθασε στη δέκατη νίκη της την τελευταία 11ετία. Έστω και με το στενό 1-0, πήρε αυτό που επιζητούσε η ομάδα του Ολίβα, κάνοντας το ιδανικό ξεκίνημα. Αυτό που μετρά και κρατά η ομάδα της Λευκωσίας είναι το πολύτιμο τρίποντο και την ηρεμία που προσφέρει, από τη στιγμή που θα ακολουθήσει και ένα κενό διάστημα τριών εβδομάδων.

Το «τριφύλλι» πήρε θετικό πρόσημο στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο πρώτο ημίωρο, διάστημα που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και μπορούσε να πάρει προβάδισμα πολύ πριν το 43ο λεπτό, σημείο που είδε δίχτυα ο Πρτσε. Ένα γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό». Τι άλλο να περιμένει δηλαδή ο κόσμος, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, σε μια περίοδο που ακόμη η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη. Πόσω μάλλον για την Ομόνοια που «χτίστηκε» από το μηδέν.

Σίγουρα μπορούσε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να φθάσει σ’ ένα δεύτερο γκολ, αποβάλλοντας το όποιο άγχος. Όμως και πάλι, η Ομόνοια διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της προβάδισμα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και είχε καθαρό μυαλό και υπομονή στο παιχνίδι της. Αυτό που θα επιδιώξει ο Ολίβα στη συνέχεια, μέσα από τη βελτίωση της εικόνας που θα θελήσει να παρουσιάσει η ομάδα του, είναι να αυξήσει τα καλά διαστήματά της. Στοιχείο που αναμένεται να επιτευχθεί μέσα από τον χρόνο, τα παιχνίδια.

ΜΗΔΕΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟ

Από τη σεζόν 2008-09 και ένθεν, η Ομόνοια με την προχθεσινή νίκη της, έφθασε τις 10 σε 11 πρεμιέρες, δίνοντας συνέχεια στη θετική παράδοση. Μόνο τη σεζόν 2013-14 έχασε. Παράλληλα για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2012-13, όταν συνέτριψε με 5-0 την Αγία Νάπα, έφθασε στη νίκη σε πρεμιέρα διατηρώντας το μηδέν παθητικό. Είναι κι αυτό κάτι που συγκαταλέγεται στα θετικά της πρώτης παρουσίας των πρασίνων.

ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Στα φιλικά παιχνίδια η Ομόνοια παρουσίασε αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της και στον τομέα της δημιουργίας. Προχθές, στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν αισθητά βελτιωμένοι. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο που ήταν ιδιαίτερα καλή, έφτιαξε 12 τελικές προσπάθειες, οι πέντε στον στόχο, με μια να μετουσιώνεται σε γκολ. Σίγουρα θέλει κι άλλη δουλειά και μεγαλύτερα καλά διαστήματα. Η παρουσία του Γκόμεθ βοήθησε σε αυτό, ενώ οι πράσινοι αναμένουν την ετοιμότητα του Αλμπίν, που είναι σε θέση να ανεβάσει το επίπεδο και την ποιότητα της ομάδας.

20ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ

«Έχουμε δει ένα παιχνίδι με πολύ διαφορετικά κομμάτια. Εννοείται πως η Ομόνοια που περιμένει ο κόσμος πρέπει να είναι η Ομόνοια των πρώτων 20 λεπτών», είπε χαρακτηριστικά ο Ολίβα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα στο ΓΣΠ. Ο Ισπανός χαρακτήρισε θετική για την ομάδα του τη διακοπή που ακολουθεί. «Είναι θετικό γιατί φεύγουμε από μια νίκη και έχουμε τρεις εβδομάδες για να δουλέψουμε. Αν ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα ίσως να ήταν δύσκολο», επισήμανε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ