aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Την πάτησε μόνο μία φορά στις εφτά

Ομόνοια: Την πάτησε μόνο μία φορά στις εφτά

Στις 25 Μαΐου η Ομόνοια θα αγωνιστεί για 22η φορά σε τελικό κυπέλλου και θα είναι όγδοη που θα αγωνιστεί με την ετικέτα του φαβορί. Διότι, ακόμα και σε παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο, όπως και να το δει κανείς, κόντρα στον Εθνικό θα έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Από τις προηγούμενες εφτά λοιπόν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στις έξι και έφυγε ηττημένη μόλις μία.

Η εξαίρεση του κανόνα λοιπόν, καταγράφηκε το 1990. Τότε, οι πράσινοι είχαν τερματίσει δεύτεροι στο πρωτάθλημα πίσω από τον ΑΠΟΕΛ. Έτσι, απέναντι στη 10η Νέα Σαλαμίνα, ήθελαν να ρεφάρουν για την απώλεια του πρώτου τη τάξει τίτλου του κυπριακού ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση του δεύτερου. Ωστόσο, γνώρισαν την ήττα 2-3 στο Τσίρειο και έμειναν δίχως «κούπα».

Όσο για τις άλλες έξι αντίστοιχες περιπτώσεις, το «τριφύλλι» πανηγύρισε τρία κύπελλα κόντρα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου και από ένα απέναντι σε Αλκή, Ολυμπιακό και Διγενή.

Κόντρα στον Εθνικό λοιπόν, θα έχουν όλα τα δεδομένα υπέρ τους για να κάνουν 15 τα κύπελλά τους. Υπερέχουν σε ποιότητα, θα αγωνιστούν στο δικό τους αγωνιστικό περιβάλλον (ΓΣΠ) και θα έχουν τη συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων στις κερκίδες υπέρ τους. Απομένει να πιστοποιήσουν εντός αγωνιστικού χώρου την ανωτερότητά τους, να πανηγυρίσουν το τρόπαιο και να εξασφαλίσουν θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ομόνοια με ξεκάθαρη ετικέτα φαβορί σε τελικό κυπέλλου:

2005 Ομόνοια – Διγενής 2-0
1991 Oμόνοια – Oλυμπιακός 1-0
1990 Ν. Σαλαμίνα – Oμόνοια 3-2
1983 Oμόνοια – Παραλίμνι 2-1
1981 Oμόνοια – Παραλίμνι 1-1, 3-0
1980 Oμόνοια – Aλκή 3-1
1974 Oμόνοια – Παραλίμνι 2-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ