aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Την έζωσαν μαύρα φίδια, όμως είχε Χούπερ στο μανίκι!

Ομόνοια: Την έζωσαν μαύρα φίδια, όμως είχε Χούπερ στο μανίκι!

Η Ομόνοια χθες στο ΓΣΠ δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την Καρμιώτισσα… Η βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ ήταν έντονη στην ατμόσφαιρα κι έτσι ο Γιανίκ Φερέρα κι οι παίκτες του, είχαν να ανέβουν ανηφόρα. Η νίκη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Coca-Cola μοιάζει με βάλσαμο στις πληγές της, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί πολύ καλύτερο κλίμα ενόψει της συνέχειας. Πόσο μάλιστα, όταν ο αντίπαλος για το πρωτάθλημα, θα είναι ο ίδιος και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο.

Οι «τριφυλλοφόροι» νίκησαν με 2-1 κι έδωσαν ραντεβού στην κλήρωση της επόμενης φάσης που δίνει εισιτήρια για τους «4». Το ξεκίνημα τους δεν ήταν και τόσο καλό, αφού υπέστησαν άλλη μια ψυχρολουσία, όταν ο Ντούμπια (18’) άνοιξε το σκορ για την Καρμιώτισσα. Ήταν η στιγμή μαύρα φίδια άρχισαν να ζώνουν τους φίλους των πρασίνων, ενώ οι φιλοξενούμενοι άντλησαν θάρρος για την υλοποίηση του μεγάλου τους στόχου στο ΓΣΠ. Τελικά, το μαχαίρι και το καρπούζι κρατούσε ο Γκάρι Χούπερ.

Ο 34χρονος Άγγλος φορ ήρθε τελευταίος στο «Ηλίας Πούλλος» και μάλιστα με παραπανίσια κιλά, αλλά σε πρόσφατα ματς ανέβασε ρυθμό και βοήθησε σημαντικά. Χθες στο 35’ νίκησε στη μονομαχία τον Χούμποτσαν (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ) κι είχε την έμπνευση να σουτάρει από 30 μέτρα. «Κρέμασε» τον Κνόμπλοχ πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ κι έδιωξε τα πρώτα σύννεφα ανησυχίας που άρχισαν να μαζεύονται. Έξι λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε το έργο του με ασίστ προς τον Μπρούνο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενουμένων και πέτυχε το 2-1.

Η συνέχεια δεν ήταν τόσο δύσκολη για την ομάδα του Γιανίκ Φερέρα, που έλεγξε τον ρυθμό και διατήρησε τα κεκτημένα της. Είχε, μάλιστα, φάσεις να αυξήσει τον δείκτη του σκορ και να ξεγνοιάσει οριστικά, αλλά οι παίκτες της δεν ήταν προσεκτικοί και εύστοχοι. Η Καρμιώτισσα, προσπάθησε για την ισοφάριση, είχε κάποιες καλές στιγμές, ιδιαίτερα σε στατικές φάσεις και τις εκτελέσεις του Καλτσά, αλλά οι τελικές της προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο.

Διαβάστε επίσης:

Ομόνοια: Πρόκριση σαν… βάλσαμο

Φερέρα για κριτική: «Δεν με ενδιαφέρει, δεν με αγγίζει καθόλου»

Α. Δημητρίου: «Παπασταύρου και διοίκηση δεν αναζητούν δικαιολογίες»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ