aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τι θα ψάξει στην μετεγγραφική και η… σιγουριά του Αναστασίου

Ομόνοια: Τι θα ψάξει στην μετεγγραφική και η… σιγουριά του Αναστασίου

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Από τη στιγμή που η Ομόνοια κατάφερε και εξασφάλισε θέση στην πρώτη εξάδα, οι ελπίδες για την 4η θέση… αναζωπυρώθηκαν. Ωστόσο, η ήττα από τον Απόλλωνα στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της… έκοψε τα φτερά και πλέον οι πιθανότητες είναι μηδαμινές. Γι’ αυτό στο οικοδόμημα των πρασίνων τονίζουν πως ο στόχος μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι η καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα ο προγραμματισμός άρχισε ήδη να τρέχει.

Η επιτροπή προγραμματισμού βρίσκεται επί… ποδός καθώς αξιολογεί περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να ενισχύσουν το ρόστερ των πρασίνων. Τα μάτια όμως είναι στραμμένα και στο υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό. Ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του προσπαθούν τόσο μέσω των προπονήσεων όσο και μέσω των επίσημων παιχνιδιών, να εξάγουν χρήσιμα (και τελικά) συμπεράσματα σχετικά με το ποιοι θα παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Εξάλλου, αυτό τόνισε και ο εκπρόσωπος Τύπου του «τριφυλλιού» μετά την ισοπαλία με τη Νέα Σαλαμίνα: «Είπαμε και εμείς πως τα παιχνίδια θα παίξουν τον δικό τους ρόλο για τη νέα σεζόν. Αυτό αφορά τον καθένα ποδοσφαιριστή ξεχωριστά».

Οι περισσότερες μετεγγραφικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν το Καλοκαίρι του 2018, κρίνονται ως αποτυχημένες, βάση της εικόνας αλλά και της βαθμολογικής θέσης της Ομόνοιας. Ο Ελλαδίτης κόουτς θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος σχετικά με αυτούς που θα θέσει εκτός πλάνων, γι’ αυτό και… χρησιμοποιεί όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση του.

Διαβάστε επίσης: Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για τον Σίλντενφελντ

Χαρακτηριστικό είναι το εξής παράδειγμα: Στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα έδωσε φανέλα βασικού στον Μότα, ενώ στα προηγούμενα παιχνίδι ο Μαυρίας μετατοπίστηκε στο άκρο της άμυνας και τα πήγε περίφημα (σ.σ. ο Λόρα είναι έτσι κι αλλιώς εκτός λόγω τραυματισμού). Ο Ιταλός μετρά το πρώτο του 90λεπτο μετά τις 27 Μαΐου 2018 όταν αγωνιζόταν στην Αλμερία. Εκ τότε, προσπαθεί να βρει τα πατήματα του μετά τον σοβαρό τραυματισμό που πέρασε (σ.σ. αγωνίστηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ανόρθωση).

Τέλος, άλλος ένας παράγοντας που… πονάει την ομάδα της πρωτεύουσας είναι η επίτευξη γκολ. Πλησιάζει, απειλεί, αλλά δίκτυα δεν βλέπει. Σαφώς και η επιτροπή προγραμματισμού θα «ψάξει» και τους ποδοσφαιριστές που θα δώσουν επιθετική αύρα στην Ομόνοια τη σεζόν 2019-20. Παράλληλα, η «αναγέννηση» του Ντάρμπισαϊρ θα παίξει και αυτή τον δικό της ρόλο ώστε να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ