aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τι πρέπει να γίνει πριν τις 9/8 για να βρεθεί στον 2ο προκριματικό!

Ομόνοια: Τι πρέπει να γίνει πριν τις 9/8 για να βρεθεί στον 2ο προκριματικό!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τη δεδομένη χρονική στιγμή γνωρίζουμε πως η Ομόνοια θα αρχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ΟΥΕΦΑ, το ενδεχόμενο να κάνει «πρεμιέρα» από την αμέσως επόμενη φάση εξακολουθεί να υφίσταται, αρκεί όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, να κατακτήσει τη φετινή κούπα με τα «μεγάλα αφτιά» μια ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει θέση στους ομίλους της επόμενης κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μέσω του πρωταθλήματός της.

Την φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως, θα τη μάθουμε στις 23 Αυγούστου όταν θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός στη Λισαβόνα, δύο εβδομάδες δηλαδή μετά που θα γίνει η κλήρωση (9/8) του 1ου προκριματικού γύρου της επόμενης διοργάνωσης. Άρα, με αυτό ως δεδομένο, θα πρέπει να γίνουν νωρίτερα τουλάχιστον κάποια πράγματα που θα εξασφαλίζουν στο «τριφύλλι» έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέχρι τότε θα γνωρίζουμε και τις τελικές βαθμολογίες των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 9 Αυγούστου. Και νουμένου, όπως προαναφέραμε, η ΟΥΕΦΑ θα κάνει το λεγόμενο rebalancing και φέτος.

Ποια είναι αυτά που είναι απαραίτητο να γίνουν; Τα καταγράφουμε πιο κάτω…

1) Η Ατλέτικο που βρίσκεται ήδη στους «8» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, αφού απέκλεισε τη Λίβερπουλ και θα δώσει το επόμενο της ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στις 12/8, να εξασφαλίσει και μαθηματικά μέσω του πρωταθλήματος της που ολοκληρώνεται στις 19/7, εισιτήριο στους «χρυσοφόρους» ομίλους της επόμενης περιόδου.

2) Η Μπαρσελόνα που αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Νάπολι (1-1), στο πρώτο μεταξύ τους ματς στους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, να προκριθεί στις 7 Αυγούστου που είναι ορισμένος ο επαναληπτικός. Η ισπανική ομάδα θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον στην επόμενη φάση, καθώς η ιταλική βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος της χώρας της και αρκετά μακριά βαθμολογικά από τις θέσεις που οδηγούν στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

3) Η Λιόν που κέρδισε τη Γιουβέντους (1-0) στη Γαλλία, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, να αποκλειστεί στις 7 Αυγούστου που θα γίνει ο επαναληπτικός, αφού ενδεχόμενη πρόκρισή της θα σημαίνει ότι θα δώσει αγώνα στους «7» στις 12/8, μετά την κλήρωση του 1ου προκριματικού γύρου της επόμενης διοργάνωσης. Η γαλλική ομάδα στο πρωτάθλημά της χώρας της που διεκόπη βρίσκεται στην 7η θέση, άρα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

4) Η Αταλάντα που βρίσκεται στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και θα δώσει ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξανά στις 12 Αυγούστου, θα πρέπει να σφραγίσει και μαθηματικά το εισιτήριο στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης μέσω του πρωταθλήματός της. Αυτή τη στιγμή είναι στην 4η θέση και στο +6 από την 5η Ρόμα, ένδεκα ματς πριν το φινάλε της Seria A που θα είναι στις 2 Αυγούστου.

5) Η Λειψία που βρίσκεται στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να σφραγίσει το Σάββατο (27/6) απέναντι στην Άουγσμπουργκ εκτός έδρας, στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος της, τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρειάζεται έναν βαθμό ή ακόμη και να χάσει έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κλειδώσει εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

6) Η Τσέλσι θα πρέπει να σφραγίσει και μαθηματικά το εισιτήριο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να μην τα καταφέρει θα πρέπει αποκλειστεί από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στις 7/8. Κάτι που είναι και το πιο πιθανόν μετά τη βαριά ήττα τη Μπάγερν (0-3) στον πρώτο αγώνα στη Γερμανία.

Απ’ εκεί και πέρα, οι άλλες ομάδες που παίζουν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν σχεδόν και μαθηματικά εξασφαλίσει θέση στους ομίλους της επόμενης διασυλλογικής διοργάνωσης, οπότε δεν επηρεάζουν τις πιθανότητες της Ομόνοιας να βρεθεί στην κλήρωση του 2ου προκριματικού. Αναφερόμαστε στις Ρεάλ Μαδρίτης και Μαντσεστερ Σίτι, που αναμετρώνται μεταξύ τους στους «16» (1-2 το σκορ στο πρώτο ματς στην Ισπανία). Όσον αφορά στη Παρί ΣΖ, θυμίζουμε ότι παρά τη διακοπή του γαλλικού πρωταθλήματος έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ