aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τι πρέπει να αποφύγει για να πετύχει

Ομόνοια: Τι πρέπει να αποφύγει για να πετύχει

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ευχή όλων στην Ομόνοια είναι η νέα σεζόν να είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες και η ομάδα να καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει, που δεν είναι άλλοι από μια πρωταγωνιστική πορεία και ασφαλώς έξοδο στην Ευρώπη. Σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το «Goal» επιχείρησε να αναδείξει τι χρειάζεται το «τριφύλλι» εάν θέλει να πετύχει (διαβάστε ΕΔΩ) και σε αυτό το ρεπορτάζ, θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης του τι πρέπει να αποφύγει για να πάει μπροστά.

Απαγορεύεται η υποτίμηση των «μικρών»

Τα προηγούμενα χρόνια η Ομόνοια πλήρωσε πολύ ακριβά τα αρνητικά αποτελέσματά της κόντρα στις θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες, κάτι που είχε ως συνέπεια να χάσει πολύτιμο έδαφος από νωρίς και να μείνει εκτός στόχων. Χάνοντας βαθμούς σε έδρες που οι άλλες ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους εύκολα ή δύσκολα περνούν αλώβητες, η Ομόνοια δεν θα μπορέσει να πάει ψηλότερα από ό,τι άλλες σεζόν. Έτσι, λοιπόν, οι παγίδες των «μικρών» θα πρέπει να προσεχθούν από τους «πράσινους». Σίγουρα βαθμοί θα χαθούν, όμως απαγορεύεται να είναι τόσοι πολλοί που θα δυσκολέψουν αφάνταστα το έργο της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ.

Ο μηδενισμός μόνο κακό κάνει στην ομάδα

Το να είναι απαιτητικός ο κόσμος της Ομόνοιας και να κάνει κριτική εκεί που πρέπει, δεν είναι κακό. Εξάλλου, χρόνια τώρα περιμένουν οι οπαδοί να γευτούν ξανά τη χαρά της κατάκτησης ενός τροπαίου και έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους, όμως η κριτική επιβάλλεται να γίνεται καλόπιστα, γιατί μόνο έτσι θα διορθωθούν τα όποια λάθη παρουσιαστούν. Η ομάδα θα χρειαστεί πίστωση χρόνου όταν θα έρθουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα και μέτριες εμφανίσεις, και οι απαιτητικοί οπαδοί θα κληθούν να στηρίξουν παίκτες και τεχνική ηγεσία, και όχι να έρθουν αντιμέτωποι με την ίδια την ομάδα τους.

Η μη στήριξη και οι συχνές αλλαγές δε βοηθάνε

Τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια άλλαξε ένα σωρό προπονητές και ένα πολύ μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βασιστεί σε ένα βασικό κορμό για «χτίσει» στο μέλλον και κάθε χρόνο ν’ αρχίζει σχεδόν από το μηδέν. Αυτό επιβάλλεται να αλλάξει από φέτος, με τη διοίκηση να καλείται να στηρίξει όσο δεν… πάει τον Χένινγκ Μπεργκ, ενώ η Ομάδα Προγραμματισμού θα πρέπει να αξιολογήσει σωστά το υπάρχον ρόστερ όταν έρθει η ώρα των προσθαφαιρέσεων για τις απαραίτητες διορθώσεις. Οι συχνές και οι πολλές αλλαγές προσώπων σε τεχνικό τιμ και ρόστερ, δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ