aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τι δύσκολο πράγμα...

Ομόνοια: Τι δύσκολο πράγμα…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Μήνες τώρα η Ομόνοια κυνηγά την 3η θέση που δίνει απευθείας εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως όταν πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μπρος, κάνει δύο πίσω και δυσκολεύει τη… ζωή της. Τα βαθμολογικά περιθώρια έχουν ήδη στενέψει αρκετά για το «τριφύλλι», καθώς η απόσταση από την τρίτη της κατάταξης ΑΕΚ έχει αυξηθεί στους οκτώ βαθμούς, ενώ για τα καλά στο κόλπο της 4ης θέσης που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη βρίσκεται η ΑΕΛ.

Από τη στιγμή λοιπόν που η τέταρτη ομάδα της κατάταξης δεν εξασφαλίζει στα σίγουρα ευρωπαϊκό εισιτήριο, στην Ομόνοια το λένε και το ξαναλένε ότι η ομάδα θα κυνηγήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για την 3η θέση. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι αν μπορεί στις επτά αγωνιστικές που απομένουν να καλύψει τη διαφορά.

Μια ματιά στον πίνακα που ακολουθεί, όπου καταγράφουμε τη μέχρι τώρα πορεία της Ομόνοιας στο τρέχον πρωτάθλημα, αρκεί για να καταλάβει κάποιος πόσο δύσκολο είναι το έργο της. Άλλη μια φορά στη φετινή σεζόν η διαφορά από την τρίτη ομάδα της κατάταξης ήταν στους οκτώ βαθμούς και δεν καλύφθηκε ποτέ. Και δεν είναι μόνο αυτό!

Οι πράσινοι από τη 2η αγωνιστική και έπειτα το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να ισοβαθμήσουν κάποιες αγωνιστικές με την 3η ομάδα της κατάταξης, ωστόσο αυτό εντοπίζεται στην πρώτη φάση του α’ γύρου του πρωταθλήματος, όταν οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ των ομάδων που προπορεύονταν ήταν μικρές. Στον δεύτερο γύρο της α’ φάσης το «τριφύλλι» μονιμοποιήθηκε στην 5η θέση, αφού μόλις μια φορά κατάφερε να ανεβεί ένα σκαλί πιο πάνω.

Το συμπέρασμα λοιπόν που εξάγεται με βάση τα πιο πάνω είναι πως η Ομόνοια θα χρειαστεί να υπερβάλει εαυτόν αλλά και να επωφεληθεί από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων για να υλοποιήσει τον στόχο της. Ο πιο ρεαλιστικός της στόχος είναι η κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη μόνο αν ομάδα της πρώτης τριάδας του πρωταθλήματος κατακτήσει το κύπελλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ