aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Θύμισε» το dna μιας άλλης εποχής

Ομόνοια: «Θύμισε» το dna μιας άλλης εποχής

Αν μια ομάδα άξιζε να προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου Coca-Cola, βάζοντας στη ζυγαριά και τις δύο αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης, αυτή ήταν η Ομόνοια. Οι «τριφυλλοφόροι», μάλιστα, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται «αδικημένοι» από το χθεσινό 0-0 με την ΑΕΛ, αφού θα μπουν στην κληρωτίδα της ερχόμενης Τρίτης, χωρίς να νικήσουν. Κι αν το 1-1 του Τσιρείου ήταν εν ολίγοις «ισοζυγισμένο», χθες στο μεγαλύτερο διάστημα το ΓΣΠ ήταν… κατηφορικό. Δημιούργησαν πάμπολλες ευκαιρίες, ατύχησαν στα δοκάρια του Λέτσγιακς και του Μάταβς, αλλά πήραν την πρόκριση χάρις στο εκτός έδρας γκολ του Παπουλή.

Στην άλλη πλευρά, η σεζόν τελειώνει νωρίς για την ομάδα της Λεμεσού. Δεν ήταν συνεπής στο χθεσινό μεγάλο ραντεβού, αφού άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία της, αν και στο φινάλε είχε ευκαιρίες για το «διπλό» πρόκρισης. Με τον αποκλεισμό από το κύπελλο και χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα, μάλλον η συνέχεια θα μοιάζει με αγγαρεία για τους γαλαζοκίτρινους.

Σιγά – σιγά ο Νιλ Λένον αρχίζει να βάζει τη σφραγίδα του. Σε ένα τόσο σημαντικό ματς, η ομάδα του πραγματοποίησε την καλύτερη της ίσως φετινή εμφάνιση στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Ιρλανδός που ήταν εκφραστικός στις αντιδράσεις του όσο ποτέ άλλοτε από την ημέρα που ήρθε στην Κύπρο, κατάφερε να εμπνεύσει τους πράσινους, να αφήσουν πίσω τους τις μέτριες και νωχελικές εμφανίσεις και ξύπνησε τον γίγαντα την κατάλληλη στιγμή. Από μόνο του το γεγονός ότι η τηλεοπτική στατιστική κατέγραψε τόσες πολλές τελικές προσπάθειες (17 έναντι 6 της ΑΕΛ) καταδεικνύει ότι η φιλοσοφία του ταιριάζει με το παλιό καλό dna της Ομόνοιας.

Χθες, βέβαια, η τύχη τής γύρισε την πλάτη και στο τέλος κινδύνευσε από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, αλλά είχε σε καλή μέρα και τον Φαμπιάνο και τον κόσμο της. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» δημιούργησαν νέο ρεκόρ εισιτηρίων για την τρέχουσα σεζόν, αφού ο αριθμός σταμάτησε στα 11.674 (στο ΑΠΟΕΛ-Απόλλων στις 20 Μαρτίου κόπηκαν 11.393) και γλέντησαν με την ψυχή τους την πρόκριση και την εμφάνιση.

Στις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, στάθηκε περισσότερο ο Ιρλανδός τεχνικός. «Δεν το πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο: «Μπαίνουμε σε μια συναρπαστική φάση του θεσμού. Η ομάδα ήταν εξαιρετική. Φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες, δεν το πιστεύω που δεν σκοράραμε 3-4 γκολ. Ήμασταν κυρίαρχοι και ο αγώνας ήταν μονόλογος. Θα ήταν άδικο να μην περάσουμε, παίξαμε πολύ καλά. Ο τερματοφύλακάς τους έκανε θαύματα. Όλη η ομάδα ήταν εξαιρετική και όταν χρειαστήκαμε τον τερματοφύλακά μας, έκανε σπουδαίες αποκρούσεις. Δεν είμαστε η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης, είμαστε η Ομόνοια, αλλά όταν παίζουμε έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο να μας κερδίσουν. Ευχαριστώ τον κόσμο, είχαμε 12 χιλιάδες στο γήπεδο αλλά φαινόταν σαν να είχαμε 60-70 χιλιάδες, μου θύμισε το Σέλτικ Παρκ».

Η ΑΕΛ για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπάθησε να «κλέψει» το ματς, αλλά δεν της βγήκε και ο Σάββας Παντελίδης παραδέχθηκε ότι η Ομόνοια ήταν ιδιαίτερα πιεστική και μπορούσε να προηγηθεί. «Μετά το δεκάλεπτο του δευτέρου ημίχρονου βρήκαμε φάσεις για να προηγηθούμε και να περάσουμε. Ίσως αν παίζαμε το ίδιο στο πρώτο ημίχρονο να ήταν διαφορετικά, αλλά με τα ίσως δεν παίρνεις αποτελέσματα. Ανεβήκαμε γιατί ο αντίπαλος άρχισε να φοβάται και ήθελε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα», είπε ο Ελλαδίτης τεχνικός, που είδε τον Σάντος να «σημαδεύει» το δοκάρι, αλλά και τους Μαρόσα και Ριέρα να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ