aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Θλίψη για τον «χαμό» του Αντρέα Κωνσταντίνου (Έσσο)

Ομόνοια: Θλίψη για τον «χαμό» του Αντρέα Κωνσταντίνου (Έσσο)

Πένθος στην Ομονοιάτικη οικογένεια για τον «χαμό» του πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή της ομάδας του Αντρέα Κωνσταντίνου (Έσσο). Η Ομόνοια εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία εκφράζει τα ειλικρινή της συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας:

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην προπονητή μας, Αντρέα Κωνσταντίνου, γνωστού ως Έσσο, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 82 χρόνων.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου – Έσσο αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία στην ομάδα μας προερχόμενος από την Αναγέννηση Παλλουριώτισσας. Αγωνίστηκε με το “τριφύλλι” στο στήθος για δέκα συναπτά έτη (1958-1968), καταγράφοντας 150 συμμετοχές και 58 γκολ. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και μία ασπίδα. Θεωρείτο ως ένας από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές της εποχής, αλλά και ένας από τους κορυφαίους μέσους που πέρασαν από τα Κυπριακά γήπεδα.

Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της σεζόν 1960-61, το οποίο ήταν το πρώτο που κατέκτησε η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά την ένταξή της στην ΚΟΠ. Επίσης ήταν βασικό στέλεχος των ομάδων που έφεραν στο «τριφύλλι» το πρώτο κύπελλο τη σεζόν 1964-65 και την πρώτη ασπίδα το 1966. Ήταν από τους στυλοβάτες στα πρώτα χρόνια όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να καθιερώνεται ως η «Βασίλισσα» του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Υπήρξε πολυσύνθετος και ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και είχε έντονα ανεπτυγμένη την ικανότητα να βοηθά στο δημιουργικό παιχνίδι, κάτι άλλωστε που μαρτυρά και ο μεγάλος αριθμός γκολ που έχει σημειώσει. Πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Ήταν πειθαρχημένος και αφοσιωμένος ποδοσφαιριστής όσο αφορά την εφαρμογή της τακτικής που επέλεγε ο εκάστοτε προπονητής.

Ξεχώριζε για την ηγετική του φυσιογνωμία εντός και εκτός γηπέδου. Ποτέ δεν δύσταζε να βγαίνει μπροστά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ήταν αποφασιστικός και δυναμικός χαρακτήρας, ενώ τύγχανε αναγνώρισης από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Οι υπηρεσίες του “Έσσο” στην ΟΜΟΝΟΙΑ θεωρούνται πολύτιμες και ανεκτίμητες.

Την αγωνιστική περίοδο 1974-1975 κλήθηκε να αναλάβει το πόστο του προπονητή. Η θητεία του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε με σχετική ευκολία το πρωτάθλημα. Επίσης, ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε στην βασική ενδεκάδα τους Πατίκκη, Μαυρή και Φίλιππο, ενώ προετοίμασε άλλους ποδοσφαιριστές όπως οι Κλείτος και Τσίκκος, οι οποίοι έμελλε να αφήσουν εποχή. Ακολούθως συνέχισε μέχρι το 1978 ως βοηθός προπονητής του κ. Αργύροφ.

Γεννήθηκε 10/10/1938 στο Πέρα Χωρίο Νήσου και απεβίωσε σήμερα.

Δύναμη και κουράγιο σε όλη την οικογένεια.

Αιωνία του η μνήμη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ