aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Θέλει να το επιβεβαιώσει...

Ομόνοια: Θέλει να το επιβεβαιώσει…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για την Ομόνοια, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, να διατηρεί αρνητική προϊστορία. Στην προκειμένη περίπτωση, απέναντι στη σημερινή αντίπαλό της με την ονομασία Πάφος FC, την οποία φέρει από τη σεζόν 2015-16, δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης στις προηγούμενες τρεις φορές που επισκέφθηκε το «Στέλιος Κυριακίδης».

Η τέταρτη, λοιπόν, θέλει να είναι η καλή της, που θα είναι άλλη μια ένδειξη της αλλαγής που παρατηρείται στην ομάδα φέτος, θέλοντας να πρωταγωνιστήσει. Τη σεζόν 2015-16 έχασε με 2-1, με το ίδιο σκορ τη σεζόν 2017-18 και πέρσι με 1-0. Μάλιστα, στην περσινή σεζόν δέχθηκε και ταπεινωτική ήττα στο ΓΣΠ (2-4).

Διαβάστε επίσης: Έχουν μάτια… παντού Λάρκου και Ταραπουλούζης

Περασμένα ξεχασμένα θα θελήσει να «φωνάξει» σήμερα η Ομόνοια, που πάει κομπλέ στην Πάφο και έχει ως στόχο να φύγει με το «διπλό», δίνοντας συνέχεια στο αήττητο σερί της. Σαφώς και η αποστολή θα είναι δύσκολη, απέναντι σε μια ομάδα που είναι φιλόδοξη, παρά το γεγονός ότι στα τρία τελευταία ματς δέχθηκε ισάριθμες ήττες. Οι πράσινοι πάνε έτοιμοι και αποφασισμένοι για να κάνουν καλό παιχνίδι, να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση και συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Όπως έχουν τονίσει, από τους ίδιους εξαρτάται εάν θα πετύχουν τον στόχο τους. Η Πάφος έδειξε αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες θα θελήσει η Ομόνοια να εκμεταλλευτεί. Την ίδια ώρα, όμως, χρειάζεται προσοχή μεσοεπιθετικά, αφού έχει καλές μονάδες, ποδοσφαιριστές με ποιότητα που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Διαβάστε επίσης: Η ατάκα με τη μεγάλη σημασία και το ήδη κερδισμένο στοίχημα…

Ο Χένινγκ Μπεργκ έδειξε πως, στηρίζεται σε κάποιους ποδοσφαιριστές δημιουργώντας ένα κορμό, πετυχαίνοντας ομοιογένεια σε πολύ καλό βαθμό. Σήμερα, λοιπόν, θα στηριχθεί και πάλι σ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Μια πιθανή αλλαγή θα αφορά στη μεσαία γραμμή, με τον Ορτέγα να διεκδικεί τη θέση του επιτελικού μέσου. Εφόσον πάρει φανέλα βασικού, θα μετακινηθεί ο Τιάγκο ως αριστερός μεσοεπιθετικός και θα μείνει στον πάγκο ο Έζρα. Μια άλλη θέση που «παίζεται» είναι αυτή του ανασταλτικού μέσου, την οποία επαναδιεκδικεί ο Κούσουλος από τον Γκόμες. Ο Πορτογάλος έχει το προβάδισμα.

Διαβάστε επίσης: «Δεν κάνει o Τιάγκο, θα “βράζει” τον πάγκο», έλεγαν αρκετοί…

Η Ομόνοια, λοιπόν, σ’ ένα σχηματισμό 4-2-3-1, θα παρουσιαστεί με τον Ουζόχο κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα αποτελείται από τους Μαυρία, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσγιακς. Γκόμες, Γκόμεθ και Ορτέγα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα άκρα της επίθεσης, Χριστοφή δεξιά, Τιάγκο αριστερά. Και ο Ντέρμπισαϊρ στην κορυφή. Στα θετικά, η επάνοδος του Μποτεάκ, που θα βρίσκεται στον πάγκο και αν κριθεί απαραίτητο θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Εξάλλου, κλήση στην εθνική Ανδρών πήραν οι Παναγή, Κούσουλος και Χριστοφή. Οι φίλοι της Ομόνοιας αναμένεται να φθάσουν ίσως και να ξεπεράσουν τις 2.000. Είχαν απομείνει λίγα εισιτήρια τα οποία θα διατεθούν από τα ταμεία του σταδίου. Ίσως μέχρι και την ώρα έναρξης του αγώνα να εξαντληθούν και τα 2.100 εισιτήρια που παραχώρησε η Πάφος στην Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ