aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Θέλει να αλλάξει τη μοίρα της!

Oμόνοια: Θέλει να αλλάξει τη μοίρα της!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από την αρχή της σεζόν γίνεται λόγος για τη διαφορετικότητα σε πολλούς τομείς όσον αφορά στη λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αρχικά έγινε αναφορά στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, στην πορεία για τον τρόπο δουλειάς, την επιστημονική υποστήριξη, το χτίσιμο σε βάθος χρόνου, τη φιλοσοφία.

Αυτά όσον αφορά στα εντός του «Ηλίας Πούλλος». Πρόσφατα σημειώθηκαν κι άλλες εξελίξεις, που αποσκοπούν στη βελτίωση της επικοινωνιακής πολιτικής, την έμφαση στο μάρκετινγκ, τομείς που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση του προσώπου που θέλει να βγάλει προς τα έξω η Ομόνοια, ως μεγάλος σύλλογος.

Οι πράσινοι προσδοκούν να συνδυάσουν τα πιο πάνω και με μια επιτυχία επί του «αιώνιου» αντιπάλου, την οποία αγνοούν για τριάμισι χρόνια. Θέλουν να βάλουν τέλος στην «κατάρα» που τους συνοδεύει όλο αυτό το διάστημα, αφού θεωρούν πως θα είναι ένα βήμα ν’ αλλάξει η μοίρα της ομάδας.

Αυτό θα ψάξει το απόγευμα η Ομόνοια απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Είναι ικανό ένα αποτέλεσμα να βάλει σε άλλη διάσταση την ομάδα του Κάρβερ; Αν ναι, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος αφού πρώτα όμως καταφέρει η Ομόνοια να πανηγυρίσει επί του «αιώνιου» αντιπάλου μετά από 15 συνεχόμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στο «τριφύλλι» θέλουν πάρα πολύ τη νίκη, γνωρίζοντας τα επακόλουθα μιας τέτοιας θετικής εξέλιξης. Θα είναι η απόλυτη επιβεβαίωση ότι η Ομόνοια επιστρέφει για τα καλά. Θα ξεπεράσει τον αντίπαλό της στη βαθμολογία, θα ανακτήσει τεράστια δυναμική για τη συνέχεια, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο οπαδό της.

Παράλληλα, έχουν επίγνωση των δυσκολιών μιας τέτοιας αναμέτρησης, με όλα τα αποτελέσματα να είναι πιθανά. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλαπλάσιο προϋπολογισμό, είναι μια ομάδα χτισμένη από τα προηγούμενα χρόνια, έχει τεράστια ποιότητα και βάθος.

Εντούτοις, δεν είναι άτρωτη και η Ομόνοια θέλει να την κοιτάξει στα μάτια, να προτάξει τα δικά της ατού ξεδιπλώνοντας τις αρετές της και αποφεύγοντας τα λάθη που ενδεχομένως να της στοιχίσουν. Οι ποδοσφαιριστές να βγάλουν πείσμα και πάθος και με δύναμή τους τον κόσμο, ως τυπικά γηπεδούχοι, να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Η τακτική, πέρα από το πάθος που είναι αναγκαίο σε τέτοια ματς, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Ο Κάρβερ θα θελήσει να βγει νικητής στη σκακιέρα των προπονητών. Οι πράσινοι αναμένεται να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλό τους, θέλοντας να κερδίσουν την μπάλα και να «χτυπήσουν» με την ταχύτητα αλλά και το βαρύ πυροβολικό τους, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ντέρμπισαϊρ, από τον οποίο αναμένουν να είναι αποτελεσματικός.

Να επιβληθούν στη μεσαία γραμμή και να περιορίσουν τους ακραίους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ, που είναι γρήγοροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ώστε να μην προκαλέσουν ρήγματα στην «πράσινη» άμυνα που αποτελεί (σύμφωνα με την εικόνα και τους αριθμούς) την αχίλλειο πτέρνα. Θέλουν και θα ψάξουν την απόλυτη εμφάνιση!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ