aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Θαυμάστηκαν τα «αστεράκια» της

Ομόνοια: Θαυμάστηκαν τα «αστεράκια» της

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Εθνική Κύπρου γνώρισε την ήττα προψές από το Μαυροβούνιο (0-2), ωστόσο για την Ομόνοια υπήρχε και κάτι θετικό. Τρεις ποδοσφαιριστές της ήταν βασικοί και ένας μικρός που μπήκε αλλαγή και έγραψε Ιστορία.

Ειδικά το δίδυμο Μαρίνου Τζιωνή και Λοΐζου Λοΐζου, ετών 19 και 17 αντιστοίχως, θαυμάστηκε όταν συνδυάστηκαν στο 70’ και δημιούργησαν την πιο κλασική ευκαιρία της κυπριακής ομάδας. Ο πρώτος αγωνίστηκε 84’ και ο δεύτερος 27’. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνο Σιαμπουλλή (μίλησε στον Σούπερ Σπορ), ο Λοΐζου έγινε ο μικρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε επίσημο ματς με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Όσο για τους άλλους δύο πράσινους διεθνείς, έβγαλαν 90λεπτο. Ο Γιάννης Κούσουλος συνεχίζει ακούραστος από τις εμφανίσεις του σε πρωτάθλημα (90’ X 2) και Γιουρόπα Λιγκ (30’ παράταση + 120’ παράταση). Επίσης, ο Χαράλαμπος Κυριακίδης πήρε το πρώτο του επίσημο ματς στη σεζόν και ίσως μάλιστα να αγωνιστεί αύριο απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για τον ίδιο, μα και για τον Χένινγκ Μπεργκ σε περίπτωση που χρειαστεί τις υπηρεσίες του Κύπριου τερματοφύλακα. Άλλος ένας μικρός της Ομόνοιας πήρε 90λεπτο, αλλά με την Εθνική Ελπίδων. Ο λόγος για τον Νικόλα Παναγιώτου, ο οποίος αγωνίστηκε στη Λάρνακα απέναντι στην Πορτογαλία.

Οι άλλοι δύο τριφυλλοφόροι διεθνείς είναι λεγεωνάριοι. Ο Άνταμ Λανγκ αγωνίστηκε 90λεπτο στη σπουδαία νίκη της Ουγγαρίας στην Τουρκία (1-0), ενώ ψες είχε υποχρεώσεις στο εντός έδρας ματς με τη Ρωσία. Τέλος, ο Μίχαλ Ντούρις δεν χρησιμοποιήθηκε στην ήττα της Σλοβακίας από την Τσεχία (1-3), κάτι που ίσως γίνει στο αποψινό ματς με το Ισραήλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ