aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Θα χρειαστεί και φωτιά και πάγο

Ομόνοια: Θα χρειαστεί και φωτιά και πάγο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από το 2010, που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημά της, η Ομόνοια δεν είχε βρεθεί ξανά τόσο κοντά στην επιστροφή της στον θρόνο όσο τώρα. Τρεις στροφές πριν από την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, οδηγεί την κούρσα και βασίζεται εξ ολοκλήρου στα πόδια της. Τώρα είναι λοιπόν που θα χρειαστεί όσο ποτέ το κρύο αίμα στις καίριες φάσεις, ώστε να πάρει τις νίκες που θα την οδηγήσουν στην πολυπόθητη στέψη.

Διότι, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, όσο πλησιάζει το τέλος αυξάνεται το άγχος, η αγωνία και η πρεμούρα γι’ αυτό που στερήθηκε ο κόσμος της επί 11 συναπτά έτη. Ένας κόσμος που ήταν μαθημένος σε χρόνια δοξασμένα μέσα από προηγούμενες δεκαετίες, αλλά έφτασε να τη βλέπει να μένει σε κάποιες σεζόν ακόμα και μακριά από τις θέσεις που οδηγούσαν στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η λογική αδημονία των οπαδών της, λοιπόν, είναι φυσικό να μην περνά απαρατήρητη από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θέλουν όσο τίποτα να τους δικαιώσουν για την πολύχρονη προσμονή.

Οι πράσινοι θα χρειαστούν λοιπόν στα εναπομείναντα τρία ντέρμπι κόντρα σε ΑΕΛ (ΓΣΠ), ΑΕΚ (Αρένα) και Απόλλωνα (ΓΣΠ) να συνδυάσουν τις δύο αντιθέσεις: τη φωτιά και τον πάγο. Να έχουν δηλαδή το απαραίτητος πάθος, που πάντοτε χρειάζεται στα μεγάλα παιχνίδια, δίχως όμως να παρασυρθούν χάνοντας την εξίσου απαραίτητη ψυχραιμία για να «σκοτώνουν» τα ματς και να αποφεύγουν τα μοιραία λάθη.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά ο Μπεργκ

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με την ΑΕΛ στη Λευκωσία, η Ομόνοια θα χρειαστεί ειδικά στην επίθεση να ενεργεί ουσιαστικά και οπωσδήποτε όχι βεβιασμένα. Όχι πως πρέπει να ξεχνιέται αμυντικά, βεβαίως. Είμαστε στο σημείο της σεζόν που πάνω από όλα μετρά το αποτέλεσμα, συνεπώς οι εμφανίσεις και το θέαμα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Η φετινή ομάδα του «τριφυλλιού» απέδειξε έως σήμερα πως διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να κόψει το νήμα και να σηκώσει το τρόπαιο της πρωταθλήτριας. Θα χρειαστεί να συνεχίσει να το πράττει όμως, για να φτάσει στον προορισμό της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ