aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τελευταίος ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς!

Ομόνοια: Τελευταίος ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς!

TOY KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το έργο του Χένινγκ Μπεργκ στην Ομόνοια είναι εμφανές εντός του γηπέδου και απεικονίζεται στη βαθμολογία. Για να αντιληφθεί κάποιος καλύτερα το μέγεθος της θετικής εικόνας των πρασίνων αρκεί μια ματιά στους αριθμούς.

Με την ολοκλήρωση των 22 πρώτων αγωνιστικών του φετινού πρωταθλήματος, το «τριφύλλι» έχει καταφέρει να πανηγυρίσει 12 νίκες, με το ποσοστό των επιτυχιών να αγγίζει το 55%. Κατά την περσινή σεζόν, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω του κορωνοϊού, σε σύνολο 23 αγώνων, που πρόλαβαν να παιχτούν, η ομάδα της Λευκωσίας μέτρησε 13 τρίποντα, που αναλογεί σε ποσοστό 57%.

Μπορεί ως ένα απλό στατιστικό αυτό να μην λέει πολλά, αφού η Ομόνοια είναι μια ομάδα που η ιστορία της απαιτεί να πρωταγωνιστεί. Όμως, τελευταία φορά που οι πράσινοι είχαν επίδοση πάνω από 50% νικηφόρων αποτελεσμάτων ήταν πέντε χρόνια πριν!

Στις αγωνιστικές περιόδους 2016-17, 2017-18 και 2018-19 είχαν ποσοστό νικών 47%, 39% και 31% αντίστοιχα. Τζον Κάρβερ, Άκης Ιωακείμ (υπηρεσιακός), Πάμπος Χριστοδούλου, Ιβάιλο Πέτεβ, Γέσπερ Φρέντμπεργκ (υπηρεσιακός), Xουάν Κάρλος Ολίβα και Γιάννης Αναστασίου, ουδείς κατάφερε να πετύχει νίκες σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες πρωταθλήματος που αγωνίστηκαν.

Θα χρειαστεί να πάμε πέντε χρόνια πίσω για να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει, και συγκεκριμένα την σεζόν 2015-16, όταν με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς ως προπονητή, η Ομόνοια ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τέταρτη θέση με 67 βαθμούς, και 20 νίκες σε 36 αγώνες, άρα ποσοστό νικών 56%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ