aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τελευταία φορά στα «χαρτιά» μέσω Δικαστικής

Ομόνοια: Τελευταία φορά στα «χαρτιά» μέσω Δικαστικής

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Είθισται να λέμε ότι η προϊστορία δεν καθορίζει αποτελέσματα, ούτε μπάλα παίζει. Ή μήπως παίζει όταν αναφερόμαστε σε παιχνίδια μεταξύ της Ομόνοιας και της Νέας Σαλαμίνας; Κατά έναν περίεργο λόγο, πριν από κάθε ματς συνηθίζεται να ρίχνουμε μια ματιά στο παρελθόν του εκάστοτε ζευγαριού. Γι’ αυτό ίσως, τελικά, κάποιο ρόλο να παίζει και η παράδοση, η οποία σίγουρα αποτελεί οδηγό και τονώνει την αυτοπεποίθηση στην ομάδα που την έχει υπέρ της.

Στην προκειμένη περίπτωση στην ομάδα της Λευκωσίας, η οποία με βάση την προϊστορία θα λέγαμε ότι έχει ήδη στο… τσεπάκι της το τρίποντο. Υπερβολικό; Όχι, από τη στιγμή που η τελευταία επικράτηση των ερυθρόλευκων επί των πρασίνων εντοπίζεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 1996-97! Το παιχνίδι εκείνο στο Μακάρειο κρίθηκε στις αίθουσες τις δικαστικής (2-0 υπέρ της Νέας Σαλαμίνας), αφού είχε διακοπεί λίγο πριν το φινάλε και ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν μπροστά στο σκορ (3-2). Από τότε, όμως, μέχρι σήμερα η Ομόνοια δεν έχει χάσει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος, είτε εντός είτε εκτός έδρας, από τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ σπάνια της παραχωρεί τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Ολίβα δεν θα αγοράσει τον… καφκά με τον Κούσουλο

Δηλαδή εδώ και 22 χρόνια (τις σεζόν 2001-02, 2008-09, 2010-11 η Νέα Σαλαμίνα αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία) οι πρωτευουσιάνοι με τον έναν (εύκολο) ή με τον άλλον (δύσκολο) τρόπο παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν, τρέχοντας ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 30 νικών και μόλις πέντε ισοπαλιών, που όμοιό του ίσως να μην υπάρχει στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτό και μόνο το στατιστικό στοιχείο, μπορεί να κάνει τους «τριφυλλοφόρους» να χαμογελούν, για το γεγονός πως το απόγευμα της Κυριακής στο «Αμμόχωστος» (17:00) έχουν όλα τα φόντα να πάρουν το ζητούμενο για να κάνουν μια νέα αρχή στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τις δύο σερί ήττες στα ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έρθει η βαθμολογική οπισθοχώρηση και μαζί η… μουρμούρα από τον κόσμο της Ομόνοιας, ο οποίος έχει ψηλές απαιτήσεις από την ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πέντε λόγοι που ο Σοάρες δεν βγαίνει από την ενδεκάδα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ