aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα τρία «ναι» που απαιτούνται για μία μετεγγραφή

Ομόνοια: Τα τρία «ναι» που απαιτούνται για μία μετεγγραφή

Τον τρόπο λειτουργίας της Ομόνοιας στο μετεγγραφικό σχεδιασμό ανέλυσε ο Σίμος Ταραπουλούζης. ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ των πρασίνων μιλώντας στην εκπομπή «Total Green» παρουσίασε πως δουλεύει ο μετεγγραφικός μηχανισμός της ομάδας και εν ολίγοις ανέφερε πως για να ανάψει το «πράσινο» φως ολοκλήρωσης μίας μετεγγραφής απαιτούνται τρεις θετικές απαντήσεις.

Ποιοι είναι αυτοί; Αρχικά το τμήμα σκάουτινγκ επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Ταραπουλούζης, εν συνεχεία ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Νεόφυτος Λάρκου και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Χένινγκ Μπεργκ.

Το ξεσκαρτάρισμα των ποδοσφαιριστών που προτείνονται και οποίοι είναι εκατοντάδες, για την ακρίβεια ξεπέρασαν τους χίλιους και ήταν περίπου 1200 στη μετεγγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε, κάνει το τμήμα σκάουτινγκ. Η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που προκρίνει το τμήμα σκάουτινγκ πάει στο Νεόφυτο Λάρκου, ο οποίος κάνει την τελική διαλογή που καταλήγει στον προπονητή. Ο Χένινγκ Μπεργκ δίνει την εντολή για τους παίκτες που επιθυμεί να έρθουν στην ομάδα και ακολούθως αρχίζουν οι επαφές με τους υποψήφιους μετεγγραφικούς στόχους.

Διαβάστε επίσης: «Να μην βιαστούν Κακουλλής-Τζιωνής. Ούτε η Ομόνοια, ούτε οι μάνατζερ»

Όπως ανέφερε ο Σίμος Ταραπουλούζης η πορεία της Ομόνοιας στην Ευρώπη όπως ήταν λογικό έκανε πιο ελκυστικό προορισμό το «τριφύλλι» για αρκετούς παίκτες. Μάλιστα, επεσήμανε πως υπήρχε περίπτωση ποδοσφαιριστή που προκρίθηκε από την Ομάδα Προγραμματισμού της Ομόνοιας και αρχικά δεν ήταν θετικός στο να έρθει στην Κύπρο και μετά την πρόκριση επί της Λέγκια έριξε γέφυρες επικοινωνίας για να ενταχθεί στην Ομόνοια. Ήταν όμως αργά, καθώς είχε ήδη αποκτηθεί άλλος ποδοσφαιριστής για τη συγκεκριμένη θέση. Η λογική λέει ότι πρόκειται για εξτρέμ, αφού λίγες εικοσιτετράωρα προηγουμένως είχε αποκτηθεί ο Ασάντε.

Διαβάστε επίσης: Πρώην Ομονοιάτης «πίσω» από τη μετεγγραφή Τάαμαρι στη Λέουβεν

Πάντως, η πόρτα για όσους αξιολογήθηκαν θετικά το Καλοκαίρι δεν έκλεισε, αφού όπως τόνισε ο Σίμος Ταραπολούζης δεν αποκλείεται το ενδιαφέρον να αναθερμανθεί τον Ιανουάριο. «Υπάρχουν παίκτες που είναι στα υπόψην για τον Ιανουάριο. Παρακολουθούμε και την Κύπρο και τι κάνουν οι άλλες ομάδες, παρακολουθούμε και παίκτες που δεν τα καταφέραμε τώρα να τους πάρουμε και είναι στα υπόψη μας ακόμη», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ