aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα θετικά σημάδια, οι υποσχέσεις και οι... σύμμαχοί της

Ομόνοια: Τα θετικά σημάδια, οι υποσχέσεις και οι… σύμμαχοί της

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες, με το ίδιο σκορ (1-0) πέτυχε η Ομόνοια. Αλάνθαστο ξεκίνημα μετά από οκτώ σεζόν και μηδέν παθητικό μετά από μια δεκαετία. Η Ομόνοια, ως μεγάλη ομάδα αλλά και φύσει επιθετική, έφθασε στις επιτυχίες με το στενό 1-0 και με κάπως αγχωτικό τρόπο. Είναι κάτι που δύσκολα δέχεται ο οπαδός της, ιδιαίτερα αυτοί που έζησαν σε παλαιότερες εποχές, που η Ομόνοια «μάτωνε» για τα καλά τις αντίπαλες εστίες.

Διαβάστε επίσης: Ο κόσμος, το γκολ και οι αγκαλιές Ζίβετς-Ντάρμπισαϊαρ

Όμως, αυτό που μετρά είναι η ουσία, οι βαθμοί και αυτό κρατάνε οι πράσινοι. Ιδιαίτερα σ’ αυτό το ξεκίνημα, είναι θετικό για την Ομόνοια να παίρνει τους βαθμούς «χτίζοντας» δυναμική και ανακτώντας αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια που αναμένεται δύσκολη. Πρόκειται για μια νέα ομάδα, που θέλει χρόνο και πίστωση. Εάν της δοθεί και σε συνδυασμό με νικηφόρα αποτελέσματα, τότε εκφράζεται η πίστη πως στην πορεία θα είναι σε θέση να συνδυάσει και ελκυστικές εμφανίσεις.

Διαβάστε επίσης: «Ταύρος» ο Αραούζο, δεν χάνει το ντέρμπι

Δυο είναι τα σημάδια της παρουσίας της ομάδας του Ολίβα σ’ αυτό το ξεκίνημα, που αφήνουν υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο: η δημιουργικότητα που αυξάνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και το μηδέν παθητικό. Όσον αφορά στο πρώτο η βελτίωση είναι συνεχής. Και από τη στιγμή που φτιάχνει ευκαιρίες, θα έλθει και η στιγμή που θα ξεσπάσει, θα γίνει αποτελεσματική. Αξιοποιώντας την υπεροχή της και τις ευκαιρίες της, θα είναι σε θέση ιδιαίτερα απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες να «καθαρίζει» ένα ματς χωρίς να την κυριεύει το άγχος.

Διαβάστε επίσης: Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε

Το γεγονός ότι διατήρησε εκ νέου ανέπαφη την εστία της είναι πολύ σημαντικό. Μια ομάδα που υπέφερε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια στην άμυνα, καταγράφοντας τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την παρουσία της αμυντικής γραμμής αλλά της όλης συμπεριφοράς της ομάδας όταν αμύνεται.

Διαβάστε επίσης: «Είναι ένα θέμα που θα λυθεί σύντομα»

Επίσης, το παιχνίδι της Ομόνοιας το χαρακτηρίζει η υπομονή, σε όλες τις γραμμές. Σε κανένα σημείο δεν πανικοβλήθηκε, είτε αναζητούσε το γκολ είτε στις όποιες επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου της. Η εμπειρία και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που την απαρτίζουν, της επιτρέπουν να βγάζει άνεση στο παιχνίδι της. Υπάρχει μια καλή βάση στην οποία θα επενδύσει στο μέλλον ο Ολίβα, για να μπορέσει η ομάδα του να αυξήσει τις πιθανότητες για μια πετυχημένη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ