aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα συν και τα πλην στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό

Ομόνοια: Τα συν και τα πλην στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεν έθελξε η Ομόνοια και για την εποχή αν το έκανε θα ήταν ανησυχητικό, όμως έβγαλε θετικά στοιχεία για μεγάλο διάστημα αλλά παρουσίασε και αδυναμίες, στο νικηφόρο φιλικό επί του Παναθηναϊκού (1-0, Ντέρμπισαϊρ 18’). Οι πράσινοι άρεσαν μεσοαμυντικά, αφού δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να τους απειλήσει σχεδόν καθόλου, παράλληλα όμως υστέρησαν δημιουργικά. Πέρα από 3-4 ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ακολούθως δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν με αξιώσεις την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Το «τριφύλλι» στα τρία από τα πέντε φιλικά παιχνίδια του δεν δέχθηκε γκολ, ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Από την άλλη, μεσοεπιθετικά έδειξε να ψάχνεται αφού πέρα από κάποιες περιπτώσεις που συνδυάστηκαν σωστά οι ποδοσφαιριστές της, φάνηκε η έλλειψη ομοιογένειας. Οι αυτοματισμοί που θέλησαν να βγάλουν οι πράσινοι τις πλείστες φορές δεν τους βγήκαν, όμως αυτό είναι θέμα που μπορεί να λυθεί μέσα από τα φιλικά με τον χρόνο να δουλεύει υπέρ της ομάδας. Επίσης, η Ομόνοια χρειάζεται τη σωστή, κάθετη μεταβίβαση, που δεν την είχε στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι και αυτό ίσως να είναι ενδεικτικό της πρόθεσης του Άνχελ Γκόμεθ να προσθέσει στο ρόστερ ένα δημιουργικό μέσο.

Η Ομόνοια, που παρουσιάστηκε με σχηματισμό 4-2-3-1, ήταν ανώτερη από τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφθασε δίκαια στη νίκη. Ο Μεχίας (που δεν απειλήθηκε) ήταν κάτω από τα δοκάρια. Την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά αποτέλεσαν οι Κούσουλος, Γκαφούρ, Βύντρα, Λόπεθ. Οι Ενρίκες και Σοάρες είχαν ρόλο ανασταλτικού μέσου και ο Μόντες επιτελικού. Χριστοφή δεξιά και Ζίβετς αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή και ο Ντέρμπισαϊρ στην κορυφή της επίθεσης. Ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν ήταν οι Κούσουλος, Γκαφούρ, Βύντρα, Ενρίκες και Μόντες.

Η νίκη με σκόρερ τον Ντέρμπισαϊρ, που είχε μείνει «άσφαιρος» στα φιλικά στην Πολωνία, αλλά και η μαζική παρουσία του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποτελούν καλό οιωνό για την Ομόνοια ενόψει της συνέχειας. Έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο και μέσα από τη δουλειά αναμένεται στο μέλλον να παρουσιαστεί καλύτερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ