aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα συμπεράσματα από τα δύο φιλικά-τζενεράλε

Ομόνοια: Τα συμπεράσματα από τα δύο φιλικά-τζενεράλε

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Φιλικά τέλος, επίσημες υποχρεώσεις προ των πυλών. Η Ομόνοια αγωνίστηκε το βράδυ της Παρασκευής με την ΑΕΛ στο Τσίρειο όπου επικράτησε 2-0, ενώ το βράδυ του Σαββάτου εξήλθε ισόπαλη με τη Νέα Σαλαμίνα (1-1). Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει άλλες έξι μέρες για να προετοιμάσει όσο το δυνατόν πιο καλά την ομάδα του ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τη Δόξα για την πρώτη αγωνιστική.

Τα δύο φιλικά κόντρα στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού και στους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου ήταν πρόβα-τζενεράλε για τους πράσινους, καθώς όπως δήλωσε ο Νορβηγός σε παλαιότερες του δηλώσεις, το «τριφύλλι» θα είναι έτοιμο δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το τεχνικό τιμ προσέγγισε με διαφορετικό τρόπο τα δύο φιλικά, καθώς στο πρώτο παρέταξε βασικούς ποδοσφαιριστές, ενώ στο δεύτερο έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς αλλά και στον Παναγή ο οποίος επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό.

Τι κρατάμε όμως από τα δυνατά τεστ των πρασίνων; Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδας μας, Goal.com.cy.

Πανέτοιμος ο Ουζόχο, επέστρεψε ο Παναγή

Ο Φρανσίς Ουζόχο ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι στιγμής από τη νέα Ομόνοια, καθώς στο φιλικό-ντέρμπι με την ΑΕΛ κατέβασε τα ρολά. Δήλωσε παρών όποτε του ζητήθηκε, ενέπνεε εμπιστοσύνη στους αμυντικούς της ομάδας και έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την άλλη, ο Παναγή συμπλήρωσε το πρώτο του -ανεπίσημο- 90λεπτο μετά τον σοβαρό τραυματισμού που πέρασε, στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα.

«Κλείδωσαν» την θέση τους

Ασφαλή συμπεράσματα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μπεργκ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν με τη Δόξα, δεν μπορούν να εξαχθούν. Εξάλλου οι πλείστοι ποδοσφαιριστές είναι νέοι στην ομάδα και ο μοναδικός αρμόδιος για να εντοπίσει την ετοιμότητα και το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ τους, είναι ο Νορβηγός κόουτς. Ωστόσο οι Ουζόχο, Περέιρα, Λούφτνερ-Λανγκ έχουν κλειδώσει τη θέση τους στην αρχική ενδεκάδα, όπως επίσης και ο Γκόμεθ. «Γρίφος» αποτελούν οι υπόλοιπες επιλογές, καθώς εξαρτάται και από την αγωνιστική κατάσταση των δύο τελευταίων μετεγγραφικών αποκτημάτων Λέτσγιακς-Μίκου.

Στα ίδια… λημέρια ο Κούσουλος

Ολόκληρη την σεζόν 2018-19 ο Κύπριος αμυντικός βρισκόταν στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Λούκας Βύντρα. Ωστόσο, ο Μπεργκ φαίνεται πως μελέτησε το… παρελθόν του Κούσουλου ο οποίος στα φιλικά παρουσιάστηκε ως ανασταλτικός μέσος, θέση στην οποία είχε καθιερωθεί και διαπρέψει στη Νέα Σαλαμίνα. Ο Κύπριος διεθνής έδειξε πως τα… βρήκε με τον Γκόμεθ στο μεσοαμυντικό μέρος και αφού το δίδυμο στην άμυνα «κλείδωσε» (Λούφτνερ-Λανγκ), είναι ορατό το ενδεχόμενο να αλλάξει θέση σε σχέση με το που αγωνιζόταν τη προηγούμενη σεζόν. Τέλος ας μην ξεχνάμε πως στο ρόστερ υπάρχει και ο ποιοτικός Γκόμες που διέπρεψε στο φιλικό με την Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ