aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα σενάρια ενδεκάδας και ο αντικαταστάτης του Ματ

Ομόνοια: Τα σενάρια ενδεκάδας και ο αντικαταστάτης του Ματ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ανέβηκε στην κορυφή την περασμένη αγωνιστική μετά από δύο μήνες. Και θέλει να παραμείνει εκεί ψηλά με το τέλος της χρονιάς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να φθάσει σε άλλη μια νίκη σήμερα, να επικρατήσει της ΑΕΚ στο ντέρμπι που θα γίνει στο ΓΣΠ. Γι’ αυτό και ο στόχος είναι αδιαπραγμάτευτος. Οι πράσινοι θέλουν να κλείσουν ιδανικά το 2019 και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο νέο έτος να διεκδικήσουν τους στόχους τους.

Η εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι, η συνέπεια και η συνέχεια που παρουσιάζει η Ομόνοια στα αποτελέσματά της και η σοβαρότητα που την διακατέχει, στέλνουν αισιόδοξο μήνυμα για άλλη μια επιτυχία. Ναι, πρόκειται για ένα ντέρμπι, όμως το «τριφύλλι» παίζοντας στην έδρα του θέλει μόνο νίκη για να κάνει άλλο ένα βήμα προς τον στόχο του. Την ίδια ώρα, με επιτυχία επί της ΑΕΚ, αντιπάλου με τους ίδιους υψηλούς στόχους, θα την κρατήσει ακόμη πιο μακριά. Η διαφορά θα εκτοξευθεί στους 13 βαθμούς, αποκτώντας σημαντικό αβαντάζ έναντί της.

Ο αντίπαλος μπορεί να μην έχει κάνει έως τώρα την πορεία που προσδοκούσε, όμως παραμένει δυνατός και υπολογίσιμος, γι’ αυτό και στην Ομόνοια δεν εφησυχάζουν. Προετοιμάστηκαν με την ίδια σοβαρότητα για να διεκδικήσουν άλλο τρίποντο. Ο Μπεργκ αφού «διάβασε» τον αντίπαλο, δούλεψε στην τακτική και αναμένει από τους ποδοσφαιριστές του να ανταποκριθούν στον μέγιστο βαθμό.

Ο Νορβηγός τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά τον Ντέρμπισαϊρ, που θα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών. Τη θέση στην κορυφή της επίθεσης θα καλύψει ο Μίκου. Στην αποστολή βρίσκεται ο Χριστοφή αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. Ο Μίκου θα είναι εκτός απροόπτου και η μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα. Η Ομόνοια, λοιπόν, σε σχηματισμό 4-2-3-1 θα αρχίσει τον αγώνα με τον Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται, από δεξιά προς αριστερά, από τους Μαυρία, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσγιακς. Στη μεσαία γραμμή, Γκόμες, Γκόμεθ και Ορτέγα. Στην επίθεση, δεξιά ο Μποτεάκ, αριστερά ο Τιάγκο και στην κορυφή ο Μίκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ