aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα προγραμματισμένα και τα συνηθισμένα

Ομόνοια: Τα προγραμματισμένα και τα συνηθισμένα

Η αποτίμηση του πρώτου προημιτελικού αγώνα κυπέλλου της Ομόνοιας με τον ΑΠΟΕΛ έγινε σε μία πρόταση από τον Νορβηγό προπονητή. «Το 1-1 είναι καλύτερο από το 0-0», ανέφερε Νορβηγός τεχνικός, ο οποίος μπορεί να μην αποδέχθηκε ότι οι πράσινοι απέκτησαν- έστω ελαφρύ- προβάδισμα πρόκρισης, όμως από την στιγμή που ο αγώνας έληξε ισόπαλος με γκολ η ομάδα που το πέτυχε εκτός έδρας έχει το πάνω χέρι.

Μετά από δύο σερί επιτυχίες επί τους «αιωνίου» αντιπάλου ήρθε η ισοπαλία, αποτέλεσμα που δεν αφήνει παραπονούμενο κανένα στο «στρατόπεδο» της Ομόνοιας. Άλλωστε, ο αντίπαλος έπαιζε το παιχνίδι της χρονιάς. Οι πράσινοι δεν έφτασαν σε ψηλά στάνταρ απόδοσης. Ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν τις μοναδικές καλές στιγμές στο παιχνίδι με τους Κούσουλο και Γκόμεθ. Βρήκαν νωρίς «απάντηση» στο γκολ του ΑΠΟΕΛ με το τέρμα του Τιάγκο (προηγήθηκε ωραία πάσα του Λοΐζου στον Λέτσγιακς και γύρισμα του Τσέχου στην «καρδιά» της περιοχής), ο Φαμπιάνο έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Γκάρνερ και στο 90’ θα μπορούσαν να έπαιρναν και το «διπλό» εάν ο Λοΐζου ευστοχούσε στην ασίστ (ποιου άλλου) του Λέτσγιακς.

Για άλλο ένα παιχνίδι της Ομόνοιας οι Λέτσγιακς και Φαμπιάνο ήταν οι πιο καθοριστικοί παίκτες του «τριφυλλιού». Μπορεί να έγινε συνήθειο για τους φίλους της Ομόνοιας οι ασίστ του αριστεροπόδαρου ακραίου αμυντικού και οι καθοριστικές επεμβάσεις του Βραζιλιάνου, όμως είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στον επαναληπτικό της 10ης Μαρτίου, με το «τριφύλλι» να αγωνίζεται τέσσερις μέρες προηγουμένως (6/3) με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ και τρεις μέρες αργότερα (13/3) με την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Η Ομόνοια θέλει και τους δύο τίτλους και δείχνει προετοιμασμένη και αποφασισμένη να τους κυνηγήσει. Η τετραπλή αλλαγή του Χένινγκ Μπεργκ στο ημίχρονο, όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν προγραμματισμένη ώστε να «μοιράσει» τον χρόνο συμμετοχής ενόψει και της αναμέτρησης της Κυριακής με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα των πλέι οφ. Οι μαυροπράσινοι μπορεί να είναι στην τελευταία θέση του πρώτου γκρουπ, όμως είναι η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε η Ομόνοια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ