aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα όπλα της στα προκριματικά και ο - κάτι σαν πλέι οφ - 2ος...

Ομόνοια: Τα όπλα της στα προκριματικά και ο – κάτι σαν πλέι οφ – 2ος γύρος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αφού έκλεισε πέρα για πέρα επιτυχημένα τη σεζόν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Ομόνοια αρχίζει και πάλι να σκέφτεται ευρωπαϊκά. Στις 20 ή στις 21 Ιουλίου θα αρχίσει το νέο ταξίδι της στο Τσάμπιονς Λιγκ, που τη βρίσκει πολύ πιο σοφή από ό,τι στο προηγούμενο.

Οι πράσινοι, δίχως να αλλάξουν πολλά στο έμψυχο δυναμικό τους, επιστρέφουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πιο έμπειροι και με αυξημένα τα επίπεδα αυτοπεποίθησης, απόρροια των επιτυχιών τους στη λήξασα σεζόν.

Άλλωστε, η προηγούμενη πορεία τους, εκτός από τις μάχες με Ερυθρό Αστέρα και Ολυμπιακό Πειραιάς στα προκριματικά, περιλάμβανε και το παρθενικό πέρασμα από τη φάση ομίλων. Εκεί όπου αντεπεξήλθε απέναντι σε Γρανάδα, Αϊντχόφεν και ΠΑΟΚ.

Το μέτρημα δυνάμεων και οι εμπειρίες της περασμένης σεζόν και το υψηλό επίπεδο ομοιογένειας λόγω των λίγων αλλαγών στο ρόστερ, αποτελούν τα όπλα του «τριφυλλιού» για μία επιτυχημένη πορεία. Αν εμβολιαστεί η ομάδα της Λευκωσίας με τις κατάλληλες προσθήκες και ενταχθούν νωρίς στην ομάδα, θα είναι ακόμη καλύτερα.

Μάλιστα, είναι από τις λίγες φορές που ο εναρκτήριος γύρος σε προκριματική φάση έχει σχεδόν ίδια αξία με τα πλέι οφ! Καθώς σε περίπτωση πρόκρισης στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ομόνοια θα εξασφαλίσει θέση σε όμιλο μίας από τις τρεις διοργανώσεις: 1) Αν περάσει άλλους δύο γύρους στο Τσάμπιονς Λιγκ. 2) Αν αποκλειστεί από τον 3ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και είτε θα προκριθεί στους ομίλου του είτε με αποκλεισμό θα συνεχίσει σε αυτούς του Κόνφερενς Λιγκ.

Το έργο της ασφαλώς δεν αναμένεται εύκολο, καθώς οι πλείστοι υποψήφιοι αντίπαλοί της δεν είναι εύκολοι. Είναι θετικό ωστόσο που δεν υπάρχει κάποιο μεγαθήριο. Ιδανική πάντως φαντάζει η πρωταθλήτρια Μολδαβίας Σέριφ Τίρασπολ.

Όσο για τους άλλους, με τα δεδομένα που ισχύουν έως σήμερα, είναι: Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ολυμπιακός Πειραιώς (Ελλάδα), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) και Μάλμο (Σουηδία), Κλουζ (Ρουμανία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία). Ενδέχεται επίσης να είναι η πρωταθλήτρια Ισραήλ (Μακάμπι Χάιφα ή Μακάμπι Τελ Αβίβ) και σε περίπτωση πολλών εκπλήξεων στον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φερεντσβάρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ