aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα ντέρμπι, τα προικιά της!

Ομόνοια: Τα ντέρμπι, τα προικιά της!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τον τίτλο της κορυφαίας στα ντέρμπι του Α’ γύρου (υπολείπεται το ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση) κατέχει η Ομόνοια! Συγκέντρωσε εννέα βαθμούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα που έχει τις ίδιες βλέψεις. Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν σταθερή στα παιχνίδια με τις ομάδες της εξάδας, φθάνοντας σε δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) και άλλα τρία ματς έμεινε στην ισοπαλία, μάλιστα στα δύο δεν δέχθηκε και πάλι γκολ.

Το γεγονός αυτό, φανερώνει τη νοοτροπία κα τον χαρακτήρα της ομάδας που έφτιαξε ο Χένινγκ Μπεργκ με τη συμβολή της Ομάδας Προγραμματισμού, που ενέταξε στο ρόστερ ποδοσφαιριστές με ποιότητα και εμπειρία.

Συγκεκριμένα, η Ομόνοια άρχισε τη σειρά των πέντε ντέρμπι στον Α’ γύρο, με ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ (2-2) εκτός έδρας. Τα γκολ τα δέχθηκε με πέναλτι και είναι τα μοναδικά σε ντέρμπι. Ακολούθησε η νίκη επί του Απόλλωνα (1-0) στο ΓΣΠ, με «χρυσό» σκόρερ τον Τιάγκο. Μετά πήγε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αναδείχθηκε ισόπαλη με αντίπαλο την Ανόρθωση (0-0). Στο ΓΣΠ, απέναντι στην άλλη ομάδα της Λεμεσού, την ΑΕΛ, επικράτησε και πάλι 1-0 με σκόρερ τον Ντέρμπισαϊρ. Έκλεισε τη σειρά των ντέρμπι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, τον ΑΠΟΕΛ, με ισοπαλία (0-0).

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Από το… μπάχαλο, στο γήπεδο

Οι πράσινοι έδειξαν να έχουν τον τρόπο σε αυτά τα παιχνίδια να παίρνουν το θετικό αποτέλεσμα. Σε τέτοια ματς κρίνονται σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες και οι αντοχές μιας μεγάλης ομάδας. Η Ομόνοια το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα μπορούσε να έχει άλλους δύο βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ, από την οποία ισοφαρίστηκε σε… νεκρό χρόνο με πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: Φαμπιάνο: «Όταν πήρα την πρόταση της Ομόνοιας…»

Όσον αφορά στις άλλες ομάδες, τις ανταγωνίστριές της, η Ανόρθωση ακολουθεί με 8 βαθμούς (σε 4 ντέρμπι), με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Τρίτη στη σχετική βαθμολογία είναι η ομάδα του ΑΠΟΕΛ με 6 βαθμούς (σε 4 ντέρμπι), με μια νίκη και τρεις ισοπαλίες. Ακολουθεί η ΑΕΛ με 5 βαθμούς, μια νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Η ΑΕΚ με 4 βαθμούς, τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα. Ουραγός ο Απόλλων με 2 βαθμούς, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΑΕΚ 2-2
Απόλλων 1-0
Ανόρθωση 0-0
ΑΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ 0-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ