aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα μηνύματα στον Μπεργκ

Ομόνοια: Τα μηνύματα στον Μπεργκ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το τελευταίο διάστημα, ο Μπεργκ δέχθηκε κριτική για πολλές αποφάσεις του. Μια απ’ αυτές ήταν και η μη χρησιμοποίηση του Μαυρία, που συνήθως έμενε στον πάγκο αλλά υπήρξε αγώνας που τον παρακολούθησε από την εξέδρα. Εντούτοις, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Γρανάδα εκτός έδρας, ο Νορβηγός τεχνικός εμπιστεύθηκε τον Ελλαδίτη σε ρόλο δεξιού φουλ-μπακ (η Ομόνοια παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τριάδα στην άμυνα).

Με την παρουσία του ο Μαυρίας, σ’ ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, έστειλε μήνυμα στον προπονητή του ότι αξίζει περισσότερης εμπιστοσύνης και χρόνου συμμετοχής. Ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό και ήταν από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας που διακρίθηκαν. Υπάρχει και η επιλογή του Χούμποτσαν, ωστόσο η άποψη που επικρατεί είναι πως, ο Μαυρίας είναι πιο επιθετικογενείς και ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του. Άλλωστε, στην περσινή σεζόν ήταν από τους διακριθέντες αφού είναι ικανός να καλύψει όλη τη δεξιά γραμμή και να συνεργαστεί με τον εξτρέμ. Έχει καλή μπαλιά, με την οποία μπορεί να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς στην αντίπαλη περιοχή.

Το συμβόλαιο του Μαυρία ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ωστόσο, στις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Γρανάδα μίλησε και για τα επόμενα χρόνια. «Η Ομόνοια μεγαλώνει μέσα απ’ αυτή την παρουσία. Ο στόχος είναι πάντα η έξοδος στην Ευρώπη. Τα επόμενα χρόνια ίσως να κάνουμε και καλή πορεία», είπε μεταξύ άλλων. Θα διαφανεί στη συνέχεια εάν ο Ελλαδίτης θα κληθεί για ανανέωση συμβολαίου και τη στάση θα τηρήσει.

Την ίδια ώρα και ο Σενέ, με την είσοδό του στον αγώνα με τη Γρανάδα «φώναξε» στον προπονητή του πως, δικαιούται να τον υπολογίζει περισσότερο ο προπονητής του. Ευέλικτος και διεισδυτικός, μπορεί να δώσει ταχύτητα στη γραμμή κρούση της Ομόνοιας και γενικότερα να συμβάλει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Στην Ομόνοια ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα με τον Ερμή. Πέρα του Μποτεάκ, που είναι τραυματίας, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Μπεργκ, που έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Οι πράσινοι προέρχονται από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη νίκη. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να κυνηγήσουν τον στόχο τους, γιατί με νέα απώλεια θα βρεθούν εκτός τροχιάς διεκδίκηση του τίτλου. Ο Μποτεάκ θα ακολουθήσει πρόγραμμα φυσιοθεραπείας και αναλόγως του πότε θα υποχωρήσει το αιμάτωμα, θα γνωρίζουν στην Ομόνοια πότε θα είναι διαθέσιμος. Η αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για 7-10 μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ