aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα… μαθημένα βουνά κι η καλύτερη «διακοπή Σεπτέμβρη»

Ομόνοια: Τα… μαθημένα βουνά κι η καλύτερη «διακοπή Σεπτέμβρη»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Υπάρχει ένα «αξίωμα» στο ποδόσφαιρο, που θέλει τις ομάδες που μπαίνουν στα «πιτς» της διακοπής λόγω Εθνικών… υποχρεώσεων, να κουβαλούν το τελευταίο τους αποτέλεσμα. Λογικό και κατανοητό. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, η Ομόνοια καλύτερη «διακοπή Σεπτέμβρη» δεν θα μπορούσε να φανταστεί, λόγω της απόλυτης μέχρι στιγμής… σοδειάς της. Δηλαδή το 2x3 απέναντι σε Δόξα και Νέα Σαλαμίνα με το ίδιο σκορ και απαραβίαστη την εστία (2-0 και στα δύο ματς) της. Το «απόλυτο» ξεκίνημα δηλαδή στη φετινή σεζόν.

Το τελευταίο αποτέλεσμα, δεν μπορεί παρά να είναι οδηγός για το επόμενο. Και μιας και η Ομόνοια όντως άρχισε καλά, το κυριακάτικο ματς με την ΑΕΚ στην Αρένα (18:00) θα είναι ένα «στοίχημα» για τον Χένινγκ Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές του για να επιστρέψει η Ομόνοια στη δράση με «όψη» ανάλογη της προηγούμενης. Στα αποτελέσματα, αλλά κυρίως στα «χαρακτηριστικά» του ποδοσφαίρου που ήρθαν στην επιφάνεια με αυτό το πρώτο δείγμα γραφής. Την φρεσκάδα, τα πολλά τρεξίματα, την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και κυρίως την πειστική εικόνα των πλείστων παικτών ως μονάδες. Η εικόνα είναι πειστική όχι μόνο από τις βασικές μονάδες, αλλά και από τους παίκτες που αποτελούν τις δεύτερες επιλογές στις περισσότερες θέσεις.

Από εκεί και πέρα, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η δουλειά για το τεχνικό του τιμ ενόψει ΑΕΚ, το οποίο ουσιαστικά αυτές τις μέρες στο «Ηλίας Πούλλος» βλέπει το ρόστερ… μισογεμάτο. Λόγω του βαθμού δυσκολίας του επόμενου αγώνα περισσότερο. Πολλοί οι διεθνείς, άρα πολλές και οι απουσίες. Η Ομόνοια όμως, είναι σαν ένα από αυτά τα βουνά που είναι μαθημένα απ’ τα χιόνια, διότι είτε άσχημα αρχίζει μία σεζόν, είτε εξαιρετικά όπως φέτος, είναι δεδομένο πως σε κάθε τέτοια διακοπή, τα εθνικά προσκλητήρια αδειάζουν το προπονητικό κέντρο των πρασίνων. Σημασία έχει, να υπάρχει «μέθοδος».

Το τεχνικό τιμ επιδιώκει να μπορεί να «μοιράζει» σωστά τον χρόνο του, ακόμη και σε τέτοιες αντικειμενικά δύσκολες περιόδους. Υπάρχει ήδη μια «δομημένη» ομάδα. Μια εντεκάδα που προέκυψε από τα πρώτα δύο ματς με ελάχιστες διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα και αυτό ευκολύνει κάπως το έργο του Νορβηγού.

Με την επιστροφή των διεθνών, ο Σκανδιναβός προπονητής θα μπορεί να εμπλουτίσει κάποια στοιχεία στις τελευταίες προπονήσεις που θα αφορούν στο θέμα της τακτικής, αφού το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα είναι το πρώτο για φέτος και τώρα είναι που αρχίζουν τα δύσκολα για την Ομόνοια και θα αποτελέσει ευκαιρία για να διαπιστωθεί ένα πολύ καλό δείγμα για τις φετινές πραγματικές δυνατότητες της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ