aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα ευρωπαϊκά νούμερα του Ντάρμπισαϊρ και ο επιθετικός

Ομόνοια: Τα ευρωπαϊκά νούμερα του Ντάρμπισαϊρ και ο επιθετικός

Υπομονή και επιμονή είναι το… σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις της Ομόνοιας για την εξεύρεση ποιοτικού επιθετικού που θα κάνει την διαφορά στο ρόστερ των πρασίνων. Η ομάδα προγραμματισμού του «τριφυλλιού» ψάχνει στράικερ από το πάνω ράφι, ωστόσο παρά το γεγονός πως πολλά ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας, κανένα από αυτά δεν ανακοινώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας.

Τόσο ο Νεόφυτος Λάρκου όσο και ο Χένινγκ Μπεργκ επιθυμούν να μειώσουν το ρίσκο γι’ αυτό και θέλουν να είναι σίγουροι για την επιλογή τους. Όσο όμως αργεί να επιλεχθεί ο εκλεκτός, τόσο περισσότερο πέφτει το βάρος στον Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ο Άγγλος επιθετικός που εντυπωσίασε τις πρώτες δύο σεζόν στο «τριφύλλι» (24 και 23 γκολ αντίστοιχα), σίγησε την περσινή, ενώ… συνήλθε την λήξασα αγωνιστική περίοδο (13 γκολ), αναμένεται πως θα σηκώνει το βάρος, τουλάχιστον στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ομόνοιας (μονό παιχνίδι).

Πιθανότητα η ομάδα της πρωτεύουσας θα αρχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ στις 18-19 Αυγούστου, γι’ αυτό και φαντάζει δύσκολο ο εκλεκτός των Λάρκου και Μπεργκ να προλάβει να διεκδικήσει φανέλα βασικού.

Ο Ντάρμπισαϊρ άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2004, ωστόσο ο Ολυμπιακός Πειραιώς ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στα ευρωπαϊκά σαλόνια το 2008 και συγκεκριμένα στο Γιουρόπα Λιγκ. Αγωνίστηκε σύνολο 68 λεπτά σε δύο αγώνες μεταξύ των ερυθρολεύκων και της Σεντ Ετιέν. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2009-10, ο Άγγλος κατέγραψε 73 λεπτά σε δύο παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Bordeaux. Σε κανένα από τα πιο πάνω τέσσερα ματς δεν βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα.

Έπειτα (2010-11), ο Ντάρμπισαϊρ έπαιξε 102 λεπτά σύνολο σε επίσης δύο αναμετρήσεις, σκοράροντας ένα γκολ κόντρα στην Besa Kavajë, ενώ μετά από πέντε χρόνια (2016-17) επέστρεψε με διαφορετική φανέλα στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο 34χρονος επιθετικός κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές με την Ομόνοια, πετυχαίνοντας δύο γκολ κόντρα στην Urartu. Στο πρώτο παιχνίδι πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση, ενώ στον επαναληπτικό σκόραρε το τρίτο γκολ για λογαριασμό των πρασίνων στην παράταση. Η Urartu άνοιξε το σκορ, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όμως με τελικό σκορ 4-1, η Ομόνοια κατέκτησε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ