aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα δύο «όπλα» που την οδηγούν στον τίτλο

Ομόνοια: Τα δύο «όπλα» που την οδηγούν στον τίτλο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τα θετικά στοιχεία που συνοδεύουν την Ομόνοια στην τρέχουσα σεζόν είναι αρκετά. Δύο απ’ αυτά, που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά και ικανά να οδηγήσουν την Ομόνοια στην κατάκτηση του τίτλου, είναι η έδρα και η άμυνα. Το αήττητο στο ΓΣΠ αλλά και το γεγονός ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ, αποτελούν καλούς λόγους που επιτρέπουν στην ομάδα της Λευκωσίας να συγκεντρώνει καλές πιθανότητες να στεφθεί πρωταθλήτρια. Πέρα του ότι, τέσσερις στροφές πριν το τέλος διατηρεί τη διαφορά (έστω κι αν είναι εύθραυστη) του ενός βαθμούς από τη 2η θέση.

Τέσσερα ματς, τέσσερα 90λεπτα μακριά από τον μεγάλο στόχο της βρίσκεται η Ομόνοια. Και με τις επιδόσεις της έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα στον τίτλο. Με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί στο ΓΣΠ. Εκεί που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις δύο ομάδες της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλων, που αποτελούν τους διώκτες της. Στην Α’ φάση κέρδισε και τις δύο με 3-0 και 2-1 αντίστοιχα. Στην έδρα της, λοιπόν, η ομάδα του Μπεργκ σε 16 αγώνες μετρά 11 νίκες και 5 ισοπαλίες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στα εντός έδρας παιχνίδια έχει και εξαιρετικό συντελεστή τερμάτων, πέτυχε 22 και δέχθηκε 4.

Παράλληλα, σύμμαχος στην προσπάθεια για τον τίτλο αποτελεί η άμυνα των πρασίνων. Με μόλις 15 γκολ παθητικό σε 32 αγώνες. Επιπλέον, στα 19 από τα 32 ματς διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους. Η σταθερότητα στην αμυντική συμπεριφορά σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα όπως είναι ο Φαμπιάνο, σπάνια δέχεται γκολ. Και τώρα, στα πιο σημαντικά ματς της σεζόν, αποτελεί ισχυρό «όπλο» για επίτευξη του στόχου της.

Όσον αφορά στα ματς που υπολείπονται, Ανόρθωση (εκτός), ΑΕΛ (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Απόλλων (εντός), εάν η Ομόνοια επαναλάβει εαυτόν σε αποτελέσματα θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Γιατί; Επειδή στα ματς της Α’ φάσης με τις πιο πάνω αντιπάλους και στις ίδιες έδρες, έχασε μόλις δύο βαθμούς. Συγκεκριμένα, έμεινε στην ισοπαλία με την Ανόρθωση (1-1) και νίκησε ΑΕΛ (3-0), ΑΕΚ (3-0) και Απόλλων (1-1). Με φάρο, λοιπόν, τα πιο πάνω αποτελέσματα, η Ομόνοια θα θελήσει να πετύχει κάτι ανάλογο και τότε θα ανοίξει τις σαμπάνιες! Βεβαίως, ο Μπεργκ αλλά και όλοι στο «Ηλίας Πούλλος» γνωρίζουν πως, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να επαναληφθούν οι επιτυχίες. Είναι στα δικά της πόδια και από την Ομόνοια εξαρτάται, από τη στιγμή που είναι στην κορυφή, να κόψει πρώτη το νήμα. Όσο λιγοστεύουν οι αγώνες και η διαφορά διατηρείται, οι πιθανότητες όλο και αυξάνονται.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η Ομόνοια ήταν αρκετά καλή στο δεύτερο ημίχρονο. Δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να τελειώσει το ματς πολύ πιο νωρίς από το 90’+3 που σκόραρε το δεύτερο γκολ ο Τζιωνής. Αντέδρασε μετά την ήττα στο Τσίρειο, ενώ στα θετικά καταγράφεται και το μηδέν παθητικό. Πλέον, η προσοχή επικεντρώνεται στο αμέσως επόμενο ματς, που είναι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την προσεχή Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ