aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα δεδομένα το καθιστούν σημαντικό

Ομόνοια: Τα δεδομένα το καθιστούν σημαντικό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για να δικαιολογηθεί ο χαρακτηρισμός «σημαντικό παιχνίδι», δεν αρκεί μόνο το όνομα του αντιπάλου. Η Ομόνοια δεν θα αναμετρηθεί σήμερα με κάποιον από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της, ωστόσο ο Ερμής απέκτησε δικαιωματικά τον σεβασμό. Ιδιαίτερα όταν είναι γηπεδούχος. Εντούτοις, το αποψινό πέρασμα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους πράσινους, λόγω των δεδομένων που ισχύουν.

1) Για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν, το «τριφύλλι» γνώρισε δύο συνεχόμενες ήττες και μάλιστα στα ντέρμπι με την ΑΕΛ (0-1) και τον ΑΠΟΕΛ (1-4). Συνήθως, σε τέτοιες περιστάσεις κλονίζεται η αυτοπεποίθηση και χρειάζεται αντίδραση, ακόμη περισσότερο επειδή ο σημερινός αντίπαλος απέδειξε ότι είναι επικίνδυνος.

2) Δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα αυξάνουν πάντοτε την πίεση για την επίτευξη των στόχων. Υπάρχουν οκτώ βαθμοί διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και έξι από την ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ. Σήμερα λοιπόν, με ενδεχόμενο τρίτο σερί μη νικηφόρο αποτέλεσμα θα είναι ορατός ο κίνδυνος να μεγαλώσει η απόσταση. Ακόμα χειρότερα, αν έρθει νέα ήττα, η Ομόνοια δεν θα κινδυνέψει μόνο να αποσπαστεί κι άλλο από τους πρωτοπόρους και να την προσπεράσει στους τρεις βαθμούς ο Απόλλων. Θα την πλησιάσει και ο Ερμής στους δύο βαθμούς.

3) Τα αποτελέσματά τους στην τρέχουσα σεζόν έχουν αποδείξει ότι οι πράσινοι είναι αρκετά πιο ευάλωτοι μακριά από το ΓΣΠ. Σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος νίκησαν μόνο δύο φορές, ενώ πέρα από τις ήττες στα ντέρμπι με τον Απόλλωνα (1-2) και την ΑΕΛ, στραβοπάτησαν απέναντι σε ομάδες χαμηλότερων στόχων: 2-2 με την ουραγό Αναγέννηση και 1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το ότι -τηρουμένων των αναλογιών- ο σημερινός αντίπαλός τους τα πάει καλά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»: 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες. Γεγονός που φανερώνει ακόμη περισσότερο ότι θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια στο σημερινό ματς, για ν’ αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς.

Η Ομόνοια υπερέχει με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στα εκτός έδρας ματς με τον Ερμή μετά το 2010. Στα δύο τελευταία νίκησε με 1-0, ενώ οι άλλες δύο νίκες της ήταν με 2-1 (2009-10) και 2-0 (2011-12). Ηττήθηκε με 1-2 (πλέι οφ 2013-14) και 0-1 (2010-11), ενώ οι δύο ισοπαλίες ήταν με 1-1 στην α’ φάση των περιόδων 2013-14 και 2014-15.

Με τον Χριστοδούλου κίπερ

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου θα επιστρέψει στην ενδεκάδα της Ομόνοιας, για να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια στο ματς με τον Ερμή. Ο λόγος είναι ότι ο Κωνσταντίνος Παναγή δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, λόγω του τραυματισμού του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Εκτός πλάνου βρίσκεται και ο Καρλίτος, ο οποίος αποβλήθηκε στο ίδιο ματς.

Η αποστολή της Ομόνοιας αποτελείται από τους: Ανδρέα Χριστοδούλου, Γιώργο Μπαντή, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Ανδρέα Παναγιώτου, Μάριο Δημητρίου, Λουκά Βύντρα, Μπρούνο Νασιμέντο, Μάριν Όρσουλιτς, Θανάση Παντελιάδη, Άρη Σοϊλέδη, Ρενάτο Μαργκάσα, Φάνο Κατελάρη, Γεράσιμο Φυλακτού, Μπλάτι Τουρέ, Τζιόρτζ Φλορέσκου, Κλέιτον, Αμίρ Αγκάγιεφ, Σάκη Κύπρου, Δημήτρη Χριστοφή, Ονησίφορο Ρουσιά, Ματ Ντέρμπισαϊαρ και Κίλιαν Σέρινταν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ