aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα «χρυσά μωρά» του Μπεργκ!

Ομόνοια: Τα «χρυσά μωρά» του Μπεργκ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι και στην Ομόνοια, αρκετό βάρος πέφτει στα πόδια των ξένων ποδοσφαιριστών. Αυτοί, εξάλλου, καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ και ως εκ τούτου, καλούνται να τραβήξουν μπόλικο κουπί για να γίνει εν τέλει η δουλειά. Στους τριφυλλοφόρους ωστόσο, οι γηγενείς παίκτες και διακρίνονται και έχουν σημαίνοντα ρόλο στη φετινή πορεία.

Το πλέον αξιοσημείωτο, όμως, είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, γεγονός που ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες προοπτικής, παρέχοντας άκρως στέρεα βάση για τα επόμενα χρόνια. Ο Χένινγκ Μπεργκ, λοιπόν, έριξε στο τρέχον πρωτάθλημα 9 Κύπριους παίκτες, άλλους σε περισσότερα και άλλους σε λιγότερα ματς, με τον μέσο όρο ηλικίας να ανέρχεται μόλις στα 20,1 χρόνια!

Για να αντιληφθείτε, ο 26χρονος τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Παναγή που έπαιξε σε 3 ματς για 288 λεπτά είναι ο μεγαλύτερος της παρέας. Ακολουθεί ο κατά δύο χρόνια νεότερος του Ιωάννης Κούσουλος. Το κοντέρ του γράφει 29 ματς, δηλαδή δεν έχασε ούτε ένα, έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 2.451 λεπτά, πετυχαίνοντας 4 τέρματα. Έπεται ο άτυχος Χαράλαμπος Κυριακίδης, με τον 22χρονο πορτιέρε να αγωνίζεται 1 φορά (96 λεπτά) και λίγο πιο πίσω, συναντούμε τον 20χρονο Νικόλα Παναγιώτου που μετρά 4 συμμετοχές (302 λεπτά).

Ακολουθούν οι 19χρονοι Μαρίνος Τζιωνής και Ανδρόνικος Κακουλλής. Ο πρώτος χρησιμοποιήθηκε σε 26 αγώνες για 1.539 λεπτά, σκοράροντας 5 φορές, δείχνοντας ότι έχει και με το παραπάνω εκείνο το αγωνιστικό υπόβαθρο για να κάνει σπουδαία καριέρα. Ο δεύτερος, έπαιξε σε 12 παιχνίδια για 367 λεπτά, πετυχαίνοντας 1 γκολ, «φωνάζοντας» επίσης πως έχει το… πακέτο για να πάει πάρα πολύ μπροστά και να διαπρέψει.
Πιο κάτω, συναντούμε τον 18χρονο Χαράλαμπο Χαραλάμπους (2 αγώνες, 191 λεπτά) και ένα σκαλοπάτι πάρα πέρα τον Λοΐζο Λοΐζου. Ο 17χρονος χρησιμοποιήθηκε από τον Νορβηγό προπονητή της Ομόνοιας σε 24 αναμετρήσεις (1.420 λεπτά), σκοράροντας 2 φορές, με τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν αυτομάτως πάνω του! Και το γκρουπ των Κύπριων στους πράσινους συμπληρώνει ο 16χρονος Κωνσταντίνος Βενιζέλου που χρησιμοποιήθηκε 2 φορές στο πρωτάθλημα για 191 λεπτά.

Κάθε άλλο παρά συχνά συναντούμε στο ποδόσφαιρό μας τόσο νεαρούς παίκτες να αγωνίζονται σχεδόν ανελλιπώς και πρωτίστως, να διακρίνονται σε ένα τόσο απαιτητικό και ανταγωνιστικό σύνολο όπως είναι η Ομόνοια. Ο Μπεργκ, αναμφίβολα, διαδραματίζει τεράστιο ρόλο, με την προώθηση, τη βελτίωση και την αξιοποίηση των «διαμαντιών» στα τμήματα υποδομής να αποτελεί πολύ βαριά παρακαταθήκη. Ίσως και σπουδαιότερη από την κατάκτηση ενός τροπαίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ