aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα χαρακτηριστικά του Περέιρα, μετεγγραφή με παρόν και μέλλον

Ομόνοια: Τα χαρακτηριστικά του Περέιρα, μετεγγραφή με παρόν και μέλλον

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ζοέλ Περέιρα, ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που υπογράφει συμβόλαιο με την Ομόνοια. Ανακοίνωση από τον Σύλλογο της Λευκωσίας ακόμη δεν προέκυψε, όμως το επισημοποίησε η Δόξα, η οποία διατηρούσε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή και αφού επωφελήθηκε οικονομικά άναψε πράσινο φως για παραχώρησή του.

Ο 22χρονος Πορτογάλος μπακ, που θα καταλάβει θέση στον Κατάλογο Β, έκανε πολύ καλή σεζόν με τη Δόξα (32 συμμετοχές) και έστρεψε τα βλέμματα αρκετών ομάδων πάνω του. Η Ομόνοια κατάφερε μετά από δυναμικό μπάσιμο τις προηγούμενες μέρες, αφού ο Περέιρα όδευε προς Πάφο, να συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή και ακολούθως με τη Δόξα. Χθες, έπεσαν και οι υπογραφές και απομένει η ανακοίνωση από πλευράς Ομόνοιας.

Μετεγγραφή με παρόν και μέλλον αυτή του Περέιρα, αφού είναι στα 22 του χρόνια, αλλά κουβαλά εμπειρία. Έδειξε με την περσινή παρουσία του πως έχει όλα τα εχέγγυα να κάνει ακόμη σημαντικά βήματα προόδου και να αποτελέσει στέλεχος μιας μεγάλης ομάδας όπως η Ομόνοια. Η ταχύτητα, η καλή τεχνική κατάρτιση και η μπαλιά του είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Ανεβαίνει ψηλά και βοηθά επιθετικά, αλλά θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο νεαρός Πορτογάλος άρχισε την καριέρα του από την Γκιμαράες και τη σεζόν πριν έλθει στη Δόξα αγωνίστηκε στην Ακαδέμικο Βισέου, στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας της Πορτογαλίας, με την οποία μέτρησε 37 συμμετοχές.

Για τη θέση του δεξιού μπακ υπολογίζεται και ο Χάρης Μαυρίας, παρόλο που πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν αγωνίστηκε περισσότερο ως εξτρέμ. Δεν αποκλείεται άλλη μια προσθήκη για το δεξί άκρο της άμυνας, από τη στιγμή που ο Περέιρα θα εγγραφεί στον Κατάλογο Β. Η απόφαση ανήκει στην Ομάδα Προγραμματισμού της Ομόνοιας, αναλόγως και με τις ανάγκες της ομάδας σε άλλες θέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ