aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα 15λεπτα με κενά που «πληγώνουν»

Ομόνοια: Τα 15λεπτα με κενά που «πληγώνουν»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Καλύτερος τρόπος για να μελετήσει κάποιος τη συμπεριφορά μιας ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, είναι η χρονική διάρκεια των γκολ που σημειώνει και που δέχεται στα επίσημα παιχνίδια της.

Παρόλο που το δείγμα είναι μικρό, για την Ομόνοια μετά από πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα όπου σε όλα σκόραρε τουλάχιστον ένα τέρμα, προκύπτει το εξής ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο: Οι «πράσινοι» δυσκολεύονται να στείλουν την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό στο πρώτο (σ.σ. διάστημα στο οποίο ακόμη δεν έχουν σκοράρει) αλλά και στο τελευταίο 15λεπτο των αναμετρήσεων τους.

Διαβάστε επίσης: Ο (δεύτερος) χαφ που δεν ήρθε ποτέ και το βάρος στους δύο

Διαφορετικά, πιθανόν, να ήταν τα δεδομένα για το «τριφύλλι» εάν στους αγώνες του άνοιγε το σκορ σχετικά νωρίς και γινόταν το απόλυτο αφεντικό και διαφορετικά σίγουρα θα ήταν τα πράγματα εάν πετύχαινε, στα ματς που έχασε βαθμούς, ένα γκολ προς το φινάλε. Και αυτό γιατί τόσο με την ΑΕΚ όσο και με την Πάφος FC, ένα γκολ στο τελευταίο 15λεπτο θα μείωνε τις βαθμολογικές απώλειες.

Διαβάστε επίσης: Το καρέ που σκόραρε και σέρβιρε

Με την ομάδα της Λάρνακας κατά πάσα πιθανότητα η Ομόνοια θα «κλείδωνε» τη νίκη πριν ισοφαριστεί, ενώ με την ομάδα της Πάφου θα γλύτωνε αν μη τι άλλο την ήττα. Με δεδομένο μάλιστα ότι τα δύο από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε έως τώρα η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ και «πλήγωσαν» ήταν λίγο πριν το τέλος των αναμετρήσεων της με ΑΕΚ (90+6’) και Πάφος FC (88’), εξάγεται το συμπέρασμα ότι παρατηρείται έλλειψη δυνάμεων και καθαρού μυαλού όταν η μπάλα «καίει». Γι’ αυτό είναι που παραδέχονται και στην Ομόνοια ότι εκείνο που λείπει από την ομάδα είναι η διάρκεια.

Στα θετικά για τους «πράσινους» καταγράφεται το γεγονός ότι μπαίνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα καμία ομάδα έως τώρα να μην τους έχει πιάσει στον ύπνο παραβιάζοντας την εστία τους στο πρώτο 15λεπτο, για να τους βάλει (πολύ) δύσκολα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ