aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Συν και πλην ενός διλήμματος

Ομόνοια: Συν και πλην ενός διλήμματος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ πλησιάζει. Ήδη από χθες στην Ομόνοια κινούνται στους ρυθμούς του συγκεκριμένου αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ΓΣΠ (16:00). Οι πράσινοι μετρούν δυο σημαντικές απουσίες, του Παναγή που αποβλήθηκε στο ματς με την ΑΕΖ και του Φλορέσκου που υπέστη θλάση.

Το ερωτηματικό αφορά στη θέση του τερματοφύλακα αφού για τη μεσαία γραμμή υπάρχουν οι επιλογές, είτε ο Κάρβερ θελήσει να διατηρήσει το 4-4-2 σε ρόμβο είτε επαναφέρει μετά από καιρό το 4-2-3-1, τη στιγμή που παρουσιάζεται απόλυτα έτοιμος ο Χριστοφή.

Χριστοδούλου ή Μπαντής, είναι το δίλημμα του Άγγλου τεχνικού, που ίσως λάβει την απόφασή του για το ποιος θα υπερασπιστεί την «πράσινη» εστία ακόμη και την τελευταία στιγμή. Μέσα από τις προπονήσεις της τρέχουσας βδομάδας, αναλόγως και με το πώς θα παρουσιαστούν οι δύο τερματοφύλακες, θα καταλήξει στον εκλεκτό για τον «άσο».

Από τη μια είναι ο νεαρός, φιλόδοξος και πιο έτοιμος αλλά άπειρος Ανδρέας Χριστοδούλου και από την άλλη ο πολύπειρος αλλά όχι και σε μεγάλο βαθμό έτοιμος Γιώργος Μπαντής.

Ο 19χρονος Χριστοδούλου, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Ομόνοιας μόλις την περασμένη αγωνιστική, παρουσιάζεται πιο έτοιμος από κάθε άποψη, είναι ικανός, έχει δυνατότητες, όμως το αρνητικό στοιχείο είναι η απειρία. Ένας από τους ενδοιασμούς του Κάρβερ είναι να μην «καεί» ο μικρός, στον οποίο η Ομόνοια επενδύει.

Όσον αφορά στον Μπαντή, μεγαλύτερο ατού του είναι η εμπειρία. Μετρά δεκάδες παιχνίδια στα πόδια του, ωστόσο τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 17 Απριλίου 2016. Από τότε πέρασαν επτά μήνες. Επίσης, στην ομάδα είναι τις τελευταίες τρεις βδομάδες και δεν γνωρίζει τους συμπαίκτες του σε τέτοιο βαθμό όπως ο Χριστοδούλου.

katellaris-christodoulou

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ: Συγκαταλέγεται στα συν για παρουσία του στο ντέρμπι της Κυριακής. Ο μικρός, με τη θετική εμφάνιση στο 25λεπτο που αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική… απογειώθηκε. Νιώθει δυνατός όσο ποτέ προηγουμένως. Δεν έδειξε φόβο στο ντεμπούτο του, αντιθέτως με τις κινήσεις του και κυρίως με τις επεμβάσεις του, παρουσιάστηκε σαν έτοιμος από καιρό.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ: Ίσως το μεγαλύτερο «όπλο» για να… νικήσει τον Μπαντή. Πέρα από τα 25 λεπτά στο ματς με την ΑΕΖ, πήρε χρόνο συμμετοχής και στο πρόσφατο φιλικό της Ελπίδων. Έκανε προετοιμασία, ενώ στην περσινή σεζόν επροπονείτο με την πρώτη ομάδα και αγωνιζόταν με την εφηβική. Γνωρίζει πολύ καλά τους συμπαίκτες του και μπορεί να έχει καλύτερη επικοινωνία την ώρα του αγώνα.

ΑΠΕΙΡΙΑ: Είναι μόλις 19 χρονών και ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα έκανε την περασμένη βδομάδα. Άλλο να αγωνίζεσαι στο εφηβικό πρωτάθλημα και άλλο στο ανδρικό. Οι απαιτήσεις και ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγαλύτερος. Παρόλο που αλλιώς θα αντιμετωπιστεί ένα λάθος του μικρού σε σχέση με έναν έμπειρο τερματοφύλακα, είναι παρακινδυνευμένη η παρουσία του, μάλιστα σ’ ένα παιχνίδι ντέρμπι. Ο Κάρβερ, ναι μεν θέλει να προστατεύσει τον Χριστοδούλου, όμως αν δεν έχει άλλη επιλογή και κρίνει πως με τη δική του παρουσία η ομάδα θα ανταποκριθεί καλύτερα θα τον ρίξει στη «μάχη».

bantis

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Το μεγάλο ατού του Ελλαδίτη τερματοφύλακα. Μετρά 96 εμφανίσεις σε επίσημους αγώνες στο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Οι επτά απ’ αυτές ήταν στην Ευρώπη. Με τον Αστέρα Τρίπολης διακρίθηκε και πολλές φορές κέρδισε τις εντυπώσεις, ιδιαίτερα όταν η ομάδα της Τρίπολης ήταν στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και είχε ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, πράγμα που πέτυχε. Στα 31 του χρόνια δεν έχει να αποδείξει κάτι, αντιθέτως ήλθε για να δώσει συνέχεια σ’ αυτό που έχτισε τα προηγούμενα χρόνια.

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ: «Έφαγε» ντέρμπι με το κουταλάκι ο Μπαντής στην Ελλάδα. Είναι σε καλύτερη θέση από τον «αντίπαλό» του για μια θέση κάτω από τα δοκάρια, να λειτουργήσει στις δύσκολες στιγμές. Δεν τίθεται θέμα φόβου αφού με τη συνεχή παρουσία του τα τελευταία χρόνια σε παιχνίδια με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ωρίμασε και έχει τον τρόπο να συμπεριφερθεί και να λειτουργήσει αναλόγως.

ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ: Το αρνητικό στοιχείο που τον συνοδεύει αυτή την περίοδο. Και πώς να μην είναι έτσι, όταν τελευταίο του παιχνίδι ήταν πριν επτά μήνες. Επίσης, δεν έκανε προετοιμασία. Ήταν σε αδράνεια για μεγάλο διάστημα. Γιατί, άλλο να προπονείσαι με μια ομάδα και άλλο να ακολουθείς ατομικό πρόγραμμα. Μόλις τις τελευταίες τρεις βδομάδες συμμετέχει στις προπονήσεις της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ