aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια/Συμβόλαια: Η προσφορά υπερνικά την ηλικία

Ομόνοια/Συμβόλαια: Η προσφορά υπερνικά την ηλικία

Πόσο ρόλο μπορεί να παίξει η ηλικία ενός ποδοσφαιριστή στην ανανέωση του συμβολαίου του; Μπορεί και μεγάλο, μπορεί και καθόλου. Η προσφορά και οι δυνάμεις στη σεζόν που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση της διοίκησης για πρόταση ανανέωσης. Σ’ αυτό ρόλο διαδραματίζουν ως ένα βαθμό και οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή. Εφόσον αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι είναι στο τέλος της καριέρας του, σαφώς και το κασέ του δεν μπορεί να είναι το ίδιο με προηγουμένως που υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιό του με την υφιστάμενη ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση την Ομόνοια.

Έντεκα «πράσινα» συμβόλαια λήγουν με το τέλος της σεζόν. Ηλικιακά, αρχίζουν από τα 23 χρόνια Χοράσκα, Λοβέρα και φθάνουν μέχρι τον 37άρη Παπουλή. Οι υπόλοιποι είναι οι Σέχου (29), Ντίσκερουντ (31), Χούμποτσαν (36), Γκόμεθ (36), Μποτεάκ (34), Ασάντε (33), Τσέποβιτς (30), Κίκο (29). Ο τελευταίος θεωρείται βέβαιο ότι αποχωρεί, αφού οι πληροφορίες τον φέρουν να έχει ήδη συμφωνήσει με την Ανόρθωση. Από τους υπόλοιπους δέκα, παρόλο που στην Ομόνοια δεν τοποθετούνται, ενώ θα περιμένουν να έχουν και την άποψη του Λένον για να προχωρήσουν, τις πιο πολλές πιθανότητες για παραμονή συγκεντρώνει ο Παπουλής (κι ας είναι στα 37).

Για τους υπόλοιπους το σκηνικό είναι θολό. Για τους Σέχου και Ντίσκερουντ φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την Ομόνοια για παραμονή τους. Τα πάντα θα κριθούν από τις διαπραγματεύσεις. Ρευστό το σκηνικό με τον Μποτεάκ, δύσκολα θα συνεχίσουν οι Χούμποτσαν, Ασάντε, Τσέποβιτς, Χοράσκα. Για τον αρχηγό Γκόμεθ, ο σοβαρός τραυματισμός του δύσκολα θα τον κρατήσει στην ομάδα. Ίσως, μάλιστα, να οδηγηθεί και στην απόφαση για τερματισμό της καριέρας του. Άλλωστε, τον προσεχή Μάιο θα γίνει 37 χρονών. Όσον αφορά στον Λοβέρα, είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και ενδέχεται να γίνει κίνηση για παραμονή του στους πράσινους.

Οι πράσινοι συνεχίζουν τις προπονήσεις στην απουσία των διεθνών, ενώ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα είναι διαθέσιμοι οι Φαμπιάνο, Ντίσκερουντ και Τσέποβιτς. Η προσπάθεια για τον Σέχου θα είναι όπως τεθεί στη διάθεση του Λένον για τον επαναληπτικό με την ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ