aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στον δρόμο που «χαράσσει» ο Κακουλλής

Ομόνοια: Στον δρόμο που «χαράσσει» ο Κακουλλής

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Χιλιοειπωμένο και κάποιες φορές κουράζει, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί γεγονός. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές και μόνο γι’ αυτούς, καθώς δοκιμάζουν, αξιολογούν και εξάγουν συμπεράσματα τόσο για σχήματα και τρόπους παιχνιδιού, όσο και για πρόσωπα. Σαν τέτοιο αντιμετώπισε και ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, το προχθεσινό φιλικό κόντρα στον Άρη.

Ο Νορβηγός τεχνικός παρέταξε δύο ενδεκάδες, χρησιμοποίησε 23 ποδοσφαιριστές και είδε την ομάδα του να φτάνει εύκολα στο αντίπαλο πλεκτό καθώς πέτυχε οκτώ γκολ (!). Σαφώς και ο δείκτης δυσκολίας ήταν χαμηλός, ωστόσο ο Μπεργκ μπορεί να… καυχιέται για τους αποτελεσματικούς συνδυασμούς των παικτών του. Στο πρώτο μέρος ήταν η τριπλέτα Μαυρίας-Μποτεάκ-Παπουλής και στο δεύτερο οι Σάββα-Τιάγκο-Κακουλλής.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η Σλοβενία έγινε Μηλιού

Ο 50χρονος προπονητής του «τριφυλλιού» έδωσε την ευκαιρία σε οκτώ νεαρούς να μετρήσουν δυνάμεις και να πάρουν εμπειρίες με την πρώτη ομάδα. Αν λοιπόν εξαιρέσουμε τον 20χρονο και… παλιό Ανδρόνικο Κακουλλή, τον γνωστό Τζιωνή και τον Λοΐζου που έκανε επίσης τα πρώτα του βήματα στη λήξασα σεζόν, υπάρχουν κι άλλα ταλέντα από τα οποία γεννάται η αισιοδοξία ότι μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον των πρασίνων.

Ο λόγος για τους εξής: Ο 16χρονος Ανδρέας Σάββα, ο 17χρονος Άγγελος Ζευκής, ο 17χρονος Κωνσταντίνος Βενιζέλου, ο 19χρονος Νικόλας Παναγιώτου  και ο 18χρονος Χαράλαμπος Χαραλάμπους (προπονείται με την πρώτη ομάδα από πέρσι).

Στο φιλικό λοιπόν με τον Άρη, οι δύο πρώτοι ήταν αυτοί που… έλαμψαν με την παρουσία τους. Ο Ζευκής άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ, αφού αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Παπουλή. Μάλιστα, ο 17χρονος επιθετικός κατέγραψε άλλες 1-2 ευκαιρίες, ήταν μέσα στις φάσεις και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Από την άλλη, ο Σάββα πέτυχε το τέταρτο γκολ για λογαριασμό της ομάδας του μετά από τακουνάκι του Τιάγκο, ενώ έπαιξε έξυπνα στην επόμενη φάση και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κακουλλή.

Κανείς από τους δύο δεν προπονείται με την πρώτη ομάδα, καθώς αυτή τους η παρουσία στην προετοιμασία είναι η πρώτη γι’ αυτούς. Σαφώς είναι στο χέρι τους να αποδείξουν στον Μπεργκ πως αξίζουν μια ευκαιρία, όπως επίσης και εμπειρίες δίπλα σε ποιοτικούς παίκτες, όπως είναι οι Μποτεάκ, Γκόμεθ, Παπουλής, Ντάρμπισαϊρ.

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς σκληρή δουλειά. Οπότε, η… μπάλα βρίσκεται στα πόδια τους. Πάντως, όπως μαθαίνουμε, ο Νορβηγός δήλωσε πολύ χαρούμενος για την ομάδα του και την παρουσία των παικτών του στο φιλικό με τον Αρη. Ο Κακουλλής έδειξε τον δρόμο και φαίνεται πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι, σύμφωνα και με το πλάνο της Ομόνοιας που έχει καθοριστεί από την ομάδα προγραμματισμού. Το «τριφύλλι» επενδύει και πιστεύει στις ακαδημίες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ