aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στις 20 αήττητες της Ευρώπης

Ομόνοια: Στις 20 αήττητες της Ευρώπης

Η Ομόνοια επικράτησε το περασμένο Σάββατο του Απόλλωνα με 2-0, πανηγυρίζοντας την πέμπτη νίκη της στο πρωτάθλημα και διατηρώντας το αήττητο, με το πέρας των πρώτων δέκα αγωνιστικών. Το «τριφύλλι» παρέμεινε έτσι, σε ένα κλειστό γκρουπ 20 ομάδων που παραμένουν χωρίς ήττα στα συνολικά 54 πρωταθλήματα της ΟΥΕΦΑ.

Άλλες 19 ομάδες, λοιπόν, παραμένουν αήττητες στα εγχώρια πρωταθλήματα τους και πρόκειται για τις: Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Αϊντχόφεν, Αλκμάαρ (Ολλανδία), Νις (Γαλλία), Σπόρτινγκ (Πορτογαλία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Σέλτικ (Σκωτία), Παρτίζαν (Σερβία), Μπαλκάνι (Κόσοβο), Πιούνικ (Αρμενία), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), TNS (Ουαλία), Φλοριάνα, Χαμρούν (Μάλτα), Σάντα Κολόμα (Ανδόρα), Βίρτους Ακουαβίβα, Τρε Πέννε (Σαν Μαρίνο), Σεντ Τζόσεφ (Γιβραλτάρ).

Στο σημαντικό επίτευγμα της Ομόνοιας υπάρχει και μια αρνητική υποσημείωση, αφού είναι η μοναδική από τις 20 ομάδες της λίστας που είναι εκτός των δύο πρώτων θέσεων της βαθμολογίας του πρωταθλήματος τους. Κάτι που οφείλεται στις πέντε ισοπαλίες (όσες και οι νίκες) που έχουν οι πράσινοι.

Οι 15 από τις άλλες 19 ομάδες φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις είναι στη δεύτερη θέση, πίσω όμως από άλλες αλάνθαστες ομάδες. Όπως για παράδειγμα η Μπάγερν Μονάχου, η οποία αν και χωρίς ήττα, με 25 βαθμούς είναι δεύτερη στην Μπουντεσλίγκα πίσω από την επίσης αήττητη Λεβερκούζεν, που έχει 28 βαθμούς.

Η Ομόνοια, θα θελήσει στο προσεχές ντέρμπι με την Ανόρθωση να δώσει συνέχεια στο αήττητό της, στην προσπάθεια να ανέλθει περαιτέρω βαθμολογικά με μακροπρόθεσμο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Untitled

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ